Διαφήμιση

ΚΡΉΤΗ

Κρήτη: Γιατί πρέπει να αρχίσουμε να ετοιμαζόμαστε για το χειρότερο σενάριο στον τουρισμό

Δημοσιεύτηκε

στις

[ss_social_share shape="rectangle" size="small"]
Διαφήμιση

Ακόμα και αν υπάρξουν οι καλύτερες των προθέσεων για συντονισμένη ανάταξη του τουριστικού τομέα τους καλοκαιρινούς μήνες (οι οποίοι αποτελούν για τους περισσότερους χρονικό ορόσημο εναπόθεσης και των τελευταίων ελπίδων) προκύπτει ένα ζήτημα που αυτή τη στιγμή μοιάζει και είναι δύσκολο να ξεπεραστεί.

Έστω ότι αρχίζει η σταδιακή άρση των περιορισμών μετακίνησης και εκδηλώνεται δειλά – δειλά το ενδιαφέρον επισκεπτών να ταξιδέψουν. Πώς θα γίνει αυτό όταν οι χώρες παγκοσμίως κινούνται σε διαφορετικές ταχύτητες ως προς την αντιμετώπιση του Covid19;

Μέχρι  στιγμής τα κράτη όχι μόνο εκτός αλλά και εντός Ευρώπης έχουν επιδείξει διαφορετικά ανακλαστικά και ακολουθούν πολιτικές που διαφέρουν τόσο σε χρόνο όσο και σε μεθόδους δράσης. Η καμπύλη εξάπλωσης του ιού διαφέρει από τη μία χώρα στην άλλη, τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης σε κάποια κράτη είναι πιο ελαστικά και σε άλλα πιο αυστηρά. Όταν λοιπόν δεν υπάρχει μια συντεταγμένη και ενιαία αντιμετώπιση ενός «κοινού» εχθρού, δεν προκύπτει παντού το ίδιο αποτέλεσμα.

 Ο ρόλος των ασφαλιστικών εταιρειών

Από τη στιγμή που κάθε χώρα παρουσιάζει και διαφορετική εικόνα και δεν υπάρχει σύγκλιση σε μια κοινή πολιτική μέτρων κατά του κορωνοϊού, ποια ευρωπαϊκή εταιρεία θα δεχτεί να ασφαλίσει τον επισκέπτη που επιθυμεί να ταξιδέψει σε οποιονδήποτε προορισμό;

«Οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν πρόκειται να ασφαλίσουν έναν δυνητικό επισκέπτη όταν δεν υπάρχει ένα σύνολο κανόνων που να διέπει όλους τους προορισμούς και να έχει το κύρος του ΠΟΥ ή τουλάχιστον ενός ευρωπαϊκού οργανισμού» επισημαίνει ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος στον τομέα Τουρισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Κώτσογλου.

«Είναι καλό να αρχίσουμε να επεξεργαζόμαστε δίπλα στα καλά (και) κακά σενάρια» τονίζει ο κ. Κώτσογλου και συμπληρώνει:

«Η λύση δεν θα δοθεί ούτε από τα Χανιά, ούτε από το Ηράκλειο, ούτε από την Ελλάδα, ούτε από κάθε χώρα μεμονωμένα. Πιθανότατα, πρέπει να δοθεί από τις Βρυξέλλες, σε ένα πανευρωπαϊκό fine tuning. Αν δεν υπάρξει πανευρωπαϊκή συμφωνία πάνω στο θέμα για ενιαία τήρηση κανόνων έναντι του κορωνοϊού, καμία εταιρεία δεν πρόκειται να ασφαλίσει κανέναν πελάτη που επιθυμεί να ταξιδέψει.

Μήπως η σύσταση της Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν προς τους Ευρωπαίους να μην κλείσουν ακόμη τις διακοπές τους για το επόμενο καλοκαίρι, δεν ήταν μια απλή δήλωση ενός κορυφαίου στελέχους της Κομισιόν αλλά αποτελούσε πολιτική θέση για ευρωπαϊκή λύση του προβλήματος προκειμένου να προστατευτεί η ευρωπαϊκή οικονομία; Θεωρώ ότι όλες οι λύσεις είτε σε υγειονομικό είτε σε οικονομικό επίπεδο πρέπει να έρθουν από την Ευρώπη.» τονίζει ο κ. Κώτσογλου»

Η εγρήγορση και η στροφή σε ένα κοινό μέτωπο είναι σημαντική όχι μόνο για τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν αλλά για το ενδεχόμενο ενός δεύτερου κύματος εξάπλωσης του κορωνοϊού τον Σεπτέμβρη, το οποίο θα επιφέρει μεγάλο οικονομικό πλήγμα, στην περίπτωση που τα ξενοδοχεία ανοίξουν το καλοκαίρι και αναγκαστούν μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να ξανακλείσουν.

«Φυσικά, όλα τα παραπάνω, δεν πρέπει να αποκλείουν σε καμία περίπτωση, τις δικές μας, κρητικές πρωτοβουλίες, σε ένα Στρατηγικό Σχεδιασμό για την επόμενη μέρα, σε μια σειρά Υγειονομικών Προτύπων Πρόληψης και Αντιμετώπισης, σε μια πολιτική κάθε είδους, που όμως θα πρέπει να είναι συμβατή με τις ευρωπαϊκές κατευθύνσεις» κατέληξε ο κ. Κ. Κώτσογλου.

Πηγή:flashnews

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

[gs-fb-comments]
Exit mobile version