ΚΡΉΤΗ
Κρητικός γιατρός έσωσε την αδερφή Σαουδάραβα βασιλιά
Ένας Ηρακλειώτης γιατρός έφτασε να σώσει την αδερφή του Σαουδάραβα βασιλιά Σαλμάν Αλ Σαούντ, όταν με εντολή του μετέβη στο παλάτι και την εξέτασε, ύστερα από σοβαρό καρδιολογικό επεισόδιο!
Πρόκειται για τον επιμελητή Καρδιολογίας Μανώλη Σαλούστρο, ο οποίος τυγχάνει και δημοτικός σύμβουλος Ηρακλείου, και για να φτάσει να μας αποκαλύψει τη γαλαζοαίματη ασθενή του στάθηκε αφορμή μια φωτογραφία που ανήρτησε ο ίδιος στο Facebook, και η οποία τον απεικονίζει σε νοσοκομείο της Σαουδικής Αραβίας έχοντας στο πλευρό του τρεις γυναίκες, η μία φέροντας μπούργκα και οι άλλες από τις Φιλιππίνες!
Τα ονόματά τους είναι Αμάλ για τη γυναίκα με την μπούργκα, Μέρικορ και Ρόουζ, και είναι σπουδαίες γιατροί και τεχνικοί υπερήχων, όπως αποκάλυψε στη συνέχεια ο κ. Σαλούστρος, μιλώντας στη “Νέα Κρήτη” για τη μοναδική εμπειρία που έζησε σε εκπαιδευτικό ταξίδι στη Σαουδική Αραβία!
«Η συγκεκριμένη με την μπούργκα ήταν τεχνικός υπερήχων εξειδικευμένη στην Παιδοκαρδιολογία. Ονομάζεται Αμάλ και δεν είδα ποτέ το πρόσωπό της, όμως θεωρείται κορυφή στο νοσοκομείο. Οι άλλες δύο κυρίες ονομάζονται Μέρικορ και Ρόουζ και η μία εξ αυτών κάνει αυτή τη δουλειά επί 17 χρόνια. Είναι από τις Φιλιππίνες. Η εμπειρία να εργάζεσαι με πολυεθνική ιδιότητα είναι αξεπέραστη. Βασίζεσαι μόνο στις γνώσεις και συγκρίνεσαι με πανεπιστήμια απ’ όλο τον κόσμο», εξήγησε ο κ. Σαλούστρος αναφερόμενος στην περίφημη φωτογραφία με τη συνάδελφό του με την μπούργκα!
Ο κ. Σαλούστρος εδώ με το Διευθυντή της Μονάδας ο οποίος είναι από το Πακιστάν και ακόμη έναν συνάδελφό του καταγόμενος από το Σουδάν στο Βασιλικό Νοσοκομείο της Νταμάμ-Χόμπαρ.
Και όταν κάποιος πληροφορείται όλα αυτά τα κατορθώματα του Ηρακλειώτη γιατρού, κοιτάζοντας ξανά και ξανά τη φωτογραφία με τη συνάδελφό του που φέρει την μπούργκα, τότε εύκολα μπορεί να σκεφτεί ότι: ο “πάγκος” της Ελλάδας “χτυπάει” πρωτιές στο εξωτερικό και το Βασιλικό Νοσοκομείο της Σαουδικής Αραβίας! Και πώς κολλάει εδώ ο “πάγκος”; Πολύ απλά! Στα όσα λέγονται για τους αναξιοποίητους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης “Δύναμη Πολιτών”, στην οποία και ο ίδιος ανήκει!
ΣΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΤΟΥ ΑΛ ΣΑΟΥΝΤ
Η καρδιοπάθεια της γαλαζοαίματης ασθενούς
«Ανά Γιουνάνι», με τη φράση αυτή στα Αραβικά που σημαίνει «Είμαι Έλληνας», ο επιμελητής Καρδιολογίας Μανώλης Σαλούστρος ξεκίνησε την περιγραφή του για το ταξίδι στη Σαουδική Αραβία, όντας ενθουσιασμένος με την πρωτόγνωρη εμπειρία.
«Όπου κι αν έλεγα “ανά Γιουνάνι”, οι άνθρωποι ενθουσιάζονταν και μου άνοιγαν τις πόρτες και τα σπίτια τους, αν και δεν το συνηθίζουν», περιγράφει ο κ. Σαλούστρος, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι αγαπούν πολύ την Ελλάδα! Ο κ. Σαλούστρος βρέθηκε στο Βασιλικό Νοσοκομείο National Guard στην Ανατολική Επαρχία, στο πολεοδομικό συγκρότημα των πόλεων Νταμάμ και Χόμπαρ. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Σαουδική Αραβία και στο Βασιλικό Νοσοκομείο, ο κ. Σαλούστρος μας εκμυστηρεύτηκε ότι χρειάστηκε να μεταβεί με όλα τα προβλεπόμενα από το βασιλικό πρωτόκολλο στο παλάτι, προκειμένου να εξετάσει ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας.
Ειδικότερα χρειάστηκε να εξετάσει, όπως μας αποκαλύπτει, την αδερφή του βασιλιά Σαλμάν Αλ Σαούντ, η οποία έπασχε από μη διαγνωσθείσα στένωση αορτικής βαλβίδας. Τα μέτρα ασφαλείας και η μυστικότητα με την οποία μεταφέρθηκε στο παλάτι ήταν πρωτόγνωρα, ενώ τηρήθηκε το πρωτόκολλο. Ούτε λόγος φυσικά για τυχόν φωτογραφία με τη γαλαζοαίματη ασθενή του, καθώς όλα αυτά εκεί απαγορεύονται! Ωστόσο, «υπάρχει αρκετή παραπληροφόρηση για τη ζωή στη Σαουδική Αραβία», ανέφερε ο κ. Σαλούστρος και συνέχισε: «Τιμούν και υποστηρίζουν την μπούργκα και δεν τους το επιβάλλει κανένας. Οι γυναίκες από πεποίθηση δεν οδηγούν, αλλά το αποφεύγουν και οι άνδρες. Στη δομή της η κοινωνία μοιάζει με το ανωγειανό στοιχείο ως προς τη μητριαρχία. Οι άνθρωποι εκεί μας αγαπούν και μας το λένε! Το έβλεπα και με τους ασθενείς μου όταν έρχονταν για επανεξέταση», κατέληξε ο κ. Σαλούστρος.
Πρώτοι οι Πακιστανοί
Ο γιατρός Μανώλης Σαλούστρος σε δηλώσεις του στη “Νέα Κρήτη” είπε ότι έζησε μια εμπειρία απρόσμενα θετική.
«Με εξέπληξε το γεγονός ως προς το πώς με αγκάλιασαν οι κάτοικοι της Σαουδικής Αραβίας. Το επίπεδο των γιατρών εκεί είναι άριστο, όμως και το δικό μας είναι πολύ καλό, αλλά υπάρχουν πολλοί καλοί γιατροί και από άλλα κράτη. Με εξέπληξε ιδιαιτέρως το επίπεδο των γιατρών από το Πακιστάν. Πολύ καλό επίπεδο έχουν και οι Ινδοί», είπε ο κ. Σαλούστρος και συνέχισε: «Όμως το Πακιστάν είναι η πρώτη χώρα εξαγωγής γιατρών προς ΗΠΑ. Το νοσοκομείο ήταν στα αμερικανικά πρότυπα και ήταν ένα από τα βασιλικά νοσοκομεία. Υπάρχει δουλειά εκεί, όμως πρέπει να δουλέψει όποιος θέλει να πάει εκεί».
Ο κ. Σαλούστρος αναφέρθηκε και σε ομιλία που του ζητήθηκε από τη διοίκηση του νοσοκομείου να γίνει με θέμα “Τα νεότερα δεδομένα της Καρδιολογίας στην Ευρώπη και πώς δουλεύουμε στο ΠΑΓΝΗ και στο Ηράκλειο της Κρήτης”.
Ρεπορτάζ: Λευτέρης Συμβουλάκης
Πηγή:neakriti
ΣΧΟΛΙΑ
Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.