Διαφήμιση

ΚΡΉΤΗ

Οι ξενοδόχοι άρχισαν το «κυνήγι» για να βρουν προσωπικό και είναι έτοιμοι να πληρώσουν

Δημοσιεύτηκε

στις

[ss_social_share shape="rectangle" size="small"]
Διαφήμιση

Πριν καλά – καλά τελειώσει η φετινή σεζόν, οι τουριστικοί επιχειρηματίες άρχισαν να αναζητούν προσωπικό για την επόμενη.

«Είναι γνωστά τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν με τις ελλείψεις εργαζομένων στα ξενοδοχεία τα οποία κάθε χρόνο μεγεθύνονται» είπε στο Ράδιο Κρήτη ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων Γιώργος Πελεκανάκης.

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι πανελλαδικά οι ελλείψεις αφορούν σχεδόν σε 60.000 θέσεις προσωπικού, ενω στην Κρήτη ο αριθμός φθάνει τις 6.000.

Ωστόσο, εννέα στους 10 ξενοδόχους προτίθενται να αυξήσουν τους μισθούς των εργαζομένων τους έως 20% προκειμένου να προσελκύσουν προσωπικό στις επιχειρήσεις τους

Αυτό είναι ένα από τα βασικά συμπεράσματα έρευνας της Randstad, που εξειδικεύεται στις υπηρεσίες ανθρώπινου δυναμικού.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι,σύμφωνα με την έρευνα η πιο κρίσιμη πρόκληση για τις επιχειρήσεις στον τομέα του τουρισμού και των ξενοδοχείων είναι η δυσκολία διατήρησης της αφοσίωσης του ανθρώπινου δυναμικού τους (82%).

Η δεύτερη πιο σημαντική πρόκληση που αντιμετωπίζουν είναι η δυσκολία στην προσέλκυση ταλαντούχων εργαζομένων (80%), αλλά και η εύρεση ταλέντων από την τοπική αγορά εργασίας (72%).

Αιτίες αποχώρησης

Το 82% των εργαζομένων εγκαταλείπει την θέση εργασίας του με σκοπό να λάβει υψηλότερες οικονομικές αποδοχές ή πιο ευνοϊκές συνθήκες εργασίας, ενώ το 38% για να εξασφαλίσει περισσότερες ευκαιρίες βελτίωσης της επαγγελματικής του πορείας και σταδιοδρομίας, σε διαφορετικό εργοδότη.

Για το 36% των εργαζομένων, λόγοι μετεγκατάστασης και υπερβολικού εργασιακού φόρτου αποτελούν κεντρικούς παράγοντες που οδηγούν στην αλλαγή εργασίας.

Τέλος, μόλις το 10% θεωρεί τον ευέλικτο χρόνο εργασίας βασικό παράγοντα αποχώρησης και αναζήτησης νέου εργοδότη.

Πώς μια επιχείρηση γίνεται ελκυστική για τον εργαζόμενο

Με βάση τα στοιχεία της έρευνας, η προσφορά ενός ανταγωνιστικού μισθού και προνομίων (42%), σε συνδυασμό με τις ευκαιρίες επαγγελματικής εξέλιξης (42%), αποτελούν τα κορυφαία χαρακτηριστικά που καθιστούν μία εταιρεία ελκυστική για τους υποψηφίους. Σχεδόν το 40% των ερωτηθέντων που συμμετείχαν στην έρευνα δηλώνουν ότι είναι πολύ σημαντικό για τις εταιρείες τους να προσφέρουν ένα ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον, όπως, επίσης, είναι σημαντικό για τις εταιρείες να έχουν μια ισχυρή εικόνα εργοδότη, καθώς και ισχυρές εταιρικές αξίες.

Οι αμοιβές σήμερα

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Randstad οι σημερινές μεικτές αποδοχές έχουν ως εξής:

Ένας υπεύθυνος μπαρ, αμοίβεται από 1.500-2.500 ευρώ.

Ο μπάρμαν από 1.200-1.600 ευρώ.

Ο Α’ μάγειρας από 1.800-2.500 ευρώ, ο Β’ μάγειρας από 1.200-1.600 ευρώ, ο executive chef από 4.500-9.000 ευρώ.

Ο ρεσεψιονίστ αμοίβεται από 1.200 – 1.600 ευρώ, ο σερβιτόρος από 1.200-1.600 ευρώ, η βοηθός προϊσταμένης από 1.300-1.900 ευρώ.

Η καμαριέρα από 1.100-1.600 ευρώ.

Ο μισθός ενός διευθυντή ξενοδοχείου, κυμαίνεται από 5.000-9.000 ευρώ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

[gs-fb-comments]
Exit mobile version