Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

5 ταβέρνες κοντά στο Ρέθυμνο για να απολαύσετε τα… Κυριακάτικα κοψίδια σας!

Διαφήμιση
Διαφήμιση
.
Author Avatar

Δημοσιεύτηκε

στις

…αυτά για τα οποία έχουν κάνει όλοι χιλιόμετρα από την άλλη άκρη της Κρήτης, μόνο και μόνο για να φάνε εκεί!

Κυριακή πρωί, η οικογένεια μαζεμένη, οι φίλοι μαζεμένοι και το ερώτημα είναι ένα: Πού θα πάτε να φάτε τα καλύτερα κοψίδια συνδυασμένη με ένα απολαυστικό βολταράκι; Ποια είναι τα 5 καλύτερα μέρη να πάτε για τα καλύτερα ντόπια κρέατα και για μεζέδες που θα γλείφετε και τα δάχτυλά σας;

Το πιο σημαντικό είναι να βρείτε τις 5 κορυφαίες ταβέρνες κοντά στο Ρέθυμνο που μπορούν και συνδυάζουν:

-όμορφο προορισμό ως τοπίο και θέα

-μαγειρεμένα κρεατικά και ντόπια πιάτα φτιαγμένα με πατροπαράδοτο τρόπο

-συνδυασμό ποιότητας – τιμής και

-αυτά για τα οποία έχουν κάνει όλοι χιλιόμετρα από την άλλη άκρη της Κρήτης μόνο και μόνο για να φάνε εκεί!

Το Daynight.gr σας έχει 5 δυνατές επιλογές

Πρώτη και ιστορικότερη στάση είναι στο Αμπελάκι, στην Ταβέρνα ΠΥΡΓΟΣ, στην επαρχιακή Οδό Ρεθύμνου – Αγίας Γαλήνης. Η πρώτη επαφή είναι συναρπαστική για τον επισκέπτη, γιατί νομίζει ότι ετοιμάζεται να μπει σε ένα πέτρινο κάστρο. Και λόγω της θέσης του, η θέα σου κόβει την ανάσα. Τι πρέπει να δοκιμάσεις οπωσδήποτε; Αντικριστό κρέας και ομανίτες τηγανητούς!

Η δεύτερη επιλογή έχει ανακηρυχθεί πλέον στον απόλυτο βασιλιά του ψητού γουρουνόπουλου και είναι η Δροσιά! Το χωριό Γενί Γκαβέ (Δροσιά) βρίσκεται σε υψόμετρο 300 μέτρων, μέσα στην καταπράσινη κοιλάδα της επαρχίας Mυλοποτάμου Ρεθύμνης (Κάτω Μυλοπόταμος). Βρίσκεται πάνω στον παλιό κεντρικό δρόμο (παλαιά εθνική οδός) που ενώνει το Ηράκλειο με το Ρέθυμνο. Το γουρουνόπουλο του Γενί Γκαβέ είχε αναδειχτεί  σε τοπική «σπεσιαλιτέ»! Οι λίγες ψησταριές που σώζονται ακόμη αποτελούν απλώς τον απόηχο μιας άλλης εποχής. Εκεί υπάρχουν πολλές παραδοσιακές κρητικές ταβέρνες με ψητά γουρουνόπουλα, κρέατα σούβλας και τα πιο περιζήτητα κρεατικά κατευθείαν από τους καλύτερους κτηνοτρόφους.

Η επόμενη στάση είναι το Ραγισμένο Τσουκάλι στο χωριό Πηγή. Είναι η πιο αγαπημένη λύση για κοντινές εξορμήσεις λίγα λεπτά έξω από την πόλη του Ρεθύμνου, λίγο πριν την Μονή Αρκαδίου. Ο Παντελής Σπυριδάκης έχει ξαναζωντανέψει το παλιό καφενείο του παππού του, δημιουργώντας ένα χώρο με καθαρές παραδοσιακές γεύσεις και πεντανόστιμους μεζέδες! Τι πρέπει να δοκιμάσετε; Τηγανιά κοτόπουλο με φέτα και ρίγανη, κεμπάμπ χειροποίητο και οινόμελο – κρασόμελο που ζεσταίνεται σε χαμηλή φωτιά!

Στη συνέχεια ακολουθεί η ξακουστή Ταβέρνα Γουλές, που βρίσκεται στα Γουλεδιανά. Το χωριό βρίσκεται σε απόσταση 18 χιλιομέτρων και σε υψόμετρο 530 μέτρων με λιγοστούς κάτοικους στις όχθες μια ρεματιάς. Κρατά το όμορφο χρώμα της γειτονιάς και της παρέας, δημιουργώντας την επιθυμία να γευθείς ντόπια δικά τους καλούδια και φαγητά, που έχουν ασύγκριτη νοστιμιά. Τι πρέπει να δοκιμάσετε; «Συμπεθέριο» και το «Κουρμουλάτο», το «Χοιρινό με Ξυνόχοντρο» ή «Κόκκορα Κρασάτο με Σιουφιχτά Χειροποίητα Μακαρόνια».

Και η τελευταία στάση που όλοι οι μερακλήδες φροντίζουν να έχουν πάει, είναι το καφενείο του λυράρη, τραγουδιστή και αγρότη Αλέξανδρου Παπαδάκη στον Άρδακτο. Είχε κλείσει το 2005 και έκτοτε έμεινε έρημο, μέχρι που το ζωντάνεψε ξανά ο Αλέξανδρος. Τι πρέπει να δοκιμάσετε; Τυροκομά το γάλα από τις αίγες του. Από τυριά, μόνο τυροζούλι φτιάχνει ο Αλέξανδρος, σερβίρει όμως και ντόπιο γραβιεράκι. Τα μποστανικά τα κάνει στο τηγάνι, αλλά καμιά φορά και στο τσικάλι. Πατάτες φέρνει από το Λασίθι, από το κτήμα του πεθερού του στο οροπέδιο. Από κρεατικά, σερβίρει τσικαλιαστό από τα δικά του κουνέλια, κάνα εριφάκι ή κάνα αρνί τσιγαριαστό ή τηγανητό. Όλα ένα κι ένα!

Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση Enter ad code here
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ