Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Η Κοξαρέ φοράει τα γιορτινά της – Πλησιάζει το πιο ξακουστό πανηγύρι του Ρεθύμνου και της Κρήτης!

Κοξαρέ
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Ένα από τα πιο φημισμένα, ένα από τα πιο ξακουστά πανηγύρια της Κρήτης, είναι αυτό που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο χωριό Κοξαρέ Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο!

Το διήμερο της Παναγίας χιλιάδες ντόπιοι και επισκέπτες συγκεντρώνονται στην πλατεία του χωριού για μια μαγική, κρητική μυσταγωγία: Φαγητό, ποτό, χορός και τραγούδι, γέλια και μπόλικη νεολαία, συνθέτουν ένα δυναμικό ψηφιδωτό διασκέδασης, που αποζημιώνει όλους όσοι σπεύδουν στο πανηγύρι της Κοξαρέ.

Σε αυτήν την προσπάθεια, στέκονται μπροστάρηδες τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Κοξαρέ, τα οποία κάθε χρόνο δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να είναι τα πάντα στην εντέλεια!

Σε λίγες ημέρες, το… διπλό πανηγύρι στην Κοξαρέ θα συγκεντρώσει και πάλι χιλιάδες κόσμου, με τους Αναστάση Μπουχλή και Αντώνη Κουράκη, να τους υποδέχονται τη Δευτέρα 14 Αυγούστου…

…και μία ημέρα μετά να παίρνει τη σκυτάλη ο αγαπημένος Πέτρος Μαρούλης!

Αξίζει να σημειωθεί, πως για να πάει κάποιος στο πανηγύρι δεν μπορεί να κάνει προκράτηση, καθώς τα τραπέζια είναι ελεύθερα έως ότου συμπληρωθούν.

Πάρτε στο ακόλουθο άρθρο μια γεύση από το περυσινό πανηγύρι στην Κοξαρέ και… κανονιστείτε με την παρέα σας να ζήσετε από κοντά τις ομορφιές που προσφέρει το ξακουστό πανηγύρι:

Ρέθυμνο: Σεισμός στην Κοξαρέ από χιλιάδες κόσμου που γλέντησε μέχρι τα ξημερώματα! | ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Το χωριό Κοξαρέ

Το χωριό Κοξαρέ απέχει 23 χλμ. από το Ρέθυμνο. Έχει 401 κατοίκους σύμφωνα με την απογραφή του 2001. Το χωριό εντοπίζεται σε μια από τις πιο εύφορες περιοχές της ενδοχώρας. Το καταπράσινο τοπίο του ομώνυμου κάμπου της Κοξαρέ (ελαιώνες) εναλλάσσεται με το άγριο και επιβλητικό τοπίο που ορίζουν τα Ατσιπαδιανά όρη ή τα όρη της Κουρούπας στις πρόποδες των οποίων έχει κτιστεί το χωριό. Ο ελαιόκαμπος της Κοξαρέ είναι ο μεγαλύτερος της πρώην επαρχίας Αγίου Βασιλείου. Οι κάτοικοι ασχολούνται σχεδόν αποκλειστικά με τις αγροτικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.

Στην Κοξαρέ υπάρχει το σπήλαιο Μπελιγκρέ σε υψόμετρο 470μ και το σπήλαιο Χώνος σε υψόμετρο 1100μ.

Μετά το χωριό Κοξαρέ αρχίζει το Κουρταλιώτικο Φαράγγι (το οποίο είναι ενταγμένο στο δίκτυο NATURA 2000) μήκους 2100μ. που κυλάει ο ποταμός Κουρταλιώτης ή μεγάλος ποταμός που χαρακτηρίζεται από πυκνή βλάστηση (πολλά φοινικόδεντρα) και τους απότομους ψηλούς όγκους πέτρας στις δύο πλευρές του.

Το χωριό λόγω της θέσης του στην είσοδο του Κουρταλιώτικου φαραγγιού έπαιξε στρατηγικό ρόλο στους αγώνες των Κρητικών. Νοτιοανατολικά ανακαλύφθηκε ιερό κορυφής Μεσομινωικών χρόνων και βρέθηκαν ανθρωπόμορφα και ζωόμορφα ειδώλια, ενώ έχουν ανασκαφεί τάφοι Υστερομινωικής περιόδου. Αξιόλογο είναι το εκκλησάκι του Αϊ Γιώργη με βυζαντινές τοιχογραφίες.

Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ