Ρέθυμνο
Ξεκίνησε η 7η Γιορτή Κρητικής Διατροφής στο Ρέθυμνο
Αρχή του Ιουλίου και δυναμικό ξεκίνημα για την 7η Γιορτή Κρητικής Διατροφής, μια γιορτή με πολιτιστικό αποτύπωμα και ψυχαγωγικές εκφάνσεις, η οποία αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την ποιότητα ανθρώπων και προϊόντων.
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, οι μικροί επισκέπτες έχουν τη δική τους χρωματιστή γωνιά στον Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνης, όπου, την Κυριακή 1 Ιουλίου, «σταφυλοπαρέισαν» με τη Σοφία Τρούλη και έμαθαν για το σταφύλι, λύνοντας αινίγματα, παρατηρώντας έργα τέχνης, δοκιμάζοντας πετιμέζι, χορεύοντας και ζωγραφίζοντας, ενώ τη Δευτέρα 2 Ιουλίου, ταξίδεψαν στην Αρχαία Ελλάδα και τη Μινωική Κρήτη, μαθαίνοντας την ιστορία των αγγείων, τα είδη και τη χρήση τους, καθώς και τη διαδικασία της δημιουργίας τους.
Οι φετινές παράλληλες εκδηλώσεις, δεν θα μπορούσαν να μην έχουν ως πρωταγωνιστή το κρασί, μια και το Ρέθυμνο έχει ανακηρυχθεί Ευρωπαϊκή Πόλη Κρασιού 2018 από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Οινοπαραγωγών Πόλεων RECEVIN. Έτσι, λοιπόν, και τις δύο ημέρες, εκπρόσωποι του Δικτύου RECEVIN, βρέθηκαν στον Δημοτικό Κήπο, προσφέροντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να γνωρίσουν γεύσεις και αρώματα από τις χώρες τους.
Την Κυριακή 1 Ιουλίου, ο José Rupio (οινολόγος) και η Sandra Gonçalves (σομελιέ-παραγωγός κρασιού) από την Πορτογαλία, σέρβιραν εξαιρετικές ετικέτες πορτογαλικών κρασιών, συνομίλησαν με το κοινό και αντάλλαξαν γνώσεις και εμπειρίες. Τη Δευτέρα 2 Ιουλίου, ο Enzo Giorgi (σομελιέ) και η Maura Tonelli (σεφ) από την Ιταλία, έκαναν ένα συναισθηματικό ταξίδι στην ιστορία, τη γαστρονομία και την τεχνογνωσία του κρασιού ανάμεσα σε Ελλάδα και Ιταλία, αποδεικνύοντας ότι το κρασί πάντα θα ενώνει ανθρώπους και πολιτισμούς και παρουσίασαν μια εξαιρετική αρχαιοελληνική συνταγή με ζυμαρικά ψημένα σε τερακότα, την οποία και δοκίμασαν οι επισκέπτες.
Η κρητική παράδοση αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Γιορτής Κρητικής Διατροφής, και, την Κυριακή 1 Ιουλίου, ο σύλλογος Ερωφίλη χόρεψε με τη συνοδεία όμορφης μουσικής από τον Γιάννη Δινιακό και το συγκρότημά του, ενώ τη Δευτέρα 2 Ιουλίου, οι μικροί χορευτές του συλλόγου Ντελίνα, απέσπασαν πολλά χειροκροτήματα, παρέα με τον Δημήτρη Σγουρό και τους μουσικούς του.
Το ψυχαγωγικό κομμάτι της Γιορτής ξεκίνησε την Κυριακή 1 Ιουλίου με τους Vamos Ensemble, οι οποίοι γέμισαν την κεντρική σκηνή του Δημοτικού Κήπου και με τη μαγική φωνή της Ιωάννας Φόρτη σε ένα ευρύ ρεπερτόριο για όλες τις προτιμήσεις. Τη Δευτέρα 2 Ιουλίου, οι εξαιρετικοί Δημήτρης Σγουρός, Γιάννης Παπατζανής, Δημήτρης Σιδερής και Μανώλης Πάγκαλος, έκαναν το κοινό να ακολουθήσει και να απολαύσει τα δικά τους κρητικά μελωδικά μονοπάτια.
Σε όλη τη διάρκεια της Γιορτής, οι παραγωγοί, με τα πιστοποιημένα κρητικά προϊόντα και τους μικρούς θησαυρούς του ο καθένας, βρίσκονταν στα περίπτερά τους, και εξυπηρετούσαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το πλήθος των επισκεπτών, προσφέροντάς τους δοκιμές και πληροφορίες.
Το πρόγραμμα για την Τρίτη 3 Ιουλίου 2018:
19:00
1ο πρόγραμμα: Λαχανοκουκλομαγειρέματα!!!
Η ομάδα ΟΥΠΣ! το κουκλοθέατρο, σας προσκαλεί στον μαγικό κόσμο ενός κουκλοεργαστηρίου! Και έχει την καλύτερη συνταγή για να φτιάξουμε κούκλες! Σε ένα μεγάλο καζάνι ανακατεύουμε μπόλικη φαντασία μέχρι να ροδίσει, ψιλοκόβουμε χαρά και ενθουσιασμό και το αφήνουμε να σιγοβράσει. Τέλος, ρίχνουμε ομαδικό πνεύμα και πολύ παιχνίδι και οι κούκλες μας είναι σχεδόν έτοιμες … Επιμέλεια: ομάδα Ουπς ! το κουκλοθέατρο
2ο πρόγραμμα: παράσταση κουκλοθέατρου « Οι ατρόμητοι πειρατές»
Φοβούνται άραγε οι πειρατές; Είναι οι φόβοι μας κρυμένοι σε ένα σεντουκι; Μπορούμε να νικήσουμε τους φόβους μας, αν τους καταλάβουμε; Μια παράσταση με κούκλες muppet και ηθοποιούς, που μας θυμίζει ότι δεν είναι κακό να φοβόμαστε, αρκεί να αναγνωρίζουμε τους φόβους μας και να τους κοιτάμε κατάματα!
Επιμέλεια–παρουσίαση: Αγγελική Γουναρίδη & Αλέξανδρος Μονοκάνδυλος
19:30
Το κρασί είναι χαρά-Wine is fun:
Ο Θεόδωρος Λέλεκας, για τους φίλους Ted, δημοσιογράφος, blogger oίνου, αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Οίνου & Αποσταγμάτων (FIJEV), χαρακτηρισμένος ως ένας από τους top-20 οινογνώστες με τη μεγαλύτερη διαδικτυακή επιρροή παγκοσμίως και ο Βασίλης Λεωνίδου, σεφ του Kapsaliana Village Hotel, βραβευμένος ως κορυφαίος σεφ ελαιολάδου για το 2017 από τον παγκόσμιο οδηγό ελαιολάδου FLOS OLEI, παρουσιάζουν, δοκιμάζουν, μιλούν και μαγειρεύουν με ροζέ κρασιά της Κρήτης.
20:30
Stand-up comedy με τους Κ. Παπαγεωργίου και Α. Τσουβέλα
Οι κωμικοί ηθοποιοί και ραδιοφωνικοί παραγωγοί Κώστας Παπαγεωργίου και Αλέξανδρος Τσουβέλας, με μεγάλη εμπειρία στον χώρο της διαδραστικής κωμωδίας, κάνουν παράσταση STAND UP COMEDY με πρόζες, αυτοσχεδιασμούς, διαλόγους με το κοινό, μιμήσεις, και ανελέητη σάτιρα. Θα πούνε πολλά για το κρασί και το ποτό και όχι μόνο, σε μια βραδιά..κουζουλή από κάθε άποψη!!!
21:30
Συναυλία με τους ACCORDIA | tango & more
Οι ACCORDIA tango & more είναι ένα νέο μουσικό σχήμα ποικίλης μουσικής με έδρα τα Χανιά. Με αφετηρία το ηχόχρωμα των μουσικών οργάνων και όχημα τη μουσική από τα νότια Βαλκάνια ως την Aνατολική Ευρώπη κι από τη Δυτική Μεσόγειο ως τη Λατινική Αμερική, οι ACCORDIA tango & more, συγκροτούν ένα πρόγραμμα χορευτικής και κινηματογραφικής μουσικής με ιδιαίτερη έμφαση στο tango και το ελληνικό ρετρό. Στο πλαίσιο της Γιορτής, παρουσιάζουν ένα ποικιλόμορφο πρόγραμμα, από το αργεντίνικο tango στο ελληνικό ταγκό του Μεσοπολέμου κι από το πορτογαλικό fado ως τις χορευτικές παραδόσεις της Λατινικής Αμερικής.
Νανά Κούλη – τραγούδι, Πέτρος Δούναβης – βιολί, Μάκης Τσαμαλίκος – ακορντεόν, Ηλίας Μπόικος – κιθάρα, Χριστόφορος Πιτσιδήμος – κρουστά
Το πρόγραμμα για την Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018:
19:00
1ο πρόγραμμα: Ο Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ, είναι κοντά μας με τους εθελοντές του και με μια εξαιρετική διαδραστική παρουσίαση, θα μας ενημερώσει για τη δράση του στις παραλίες της πόλης μας!
2ο πρόγραμμα: Φρουτο…Χαρούμενα παιχνίδια!!!
Η κεφάτη εκπαιδευτική ομάδα από το Χαρούμενο Εργαστήρι, προσκαλεί τα παιδιά σε ένα ταξίδι μαγικό με οδηγό τα φρούτα! Μια ώρα γεμάτη χρώμα, γεύση, γνώσεις και αμέτρητα φρουτοχαμόγελα!!
Επιμέλεια: Κέντρο προσχολικής αγωγής «Χαρούμενο Εργαστήρι»
20:00
Wine Cocktail Party
Γνωστοί Ρεθυμνιώτες mixologists, φτιάχνουν νόστιμα, δροσερά, signature κοκτέιλς, χρησιμοποιώντας κρασί, από την διάσημη Ρεθεμνιώτικη ποικιλία Βιδιανό και άλλα ενδιαφέροντα προϊόντα της κρητικής γης. Φιλικά συμμετέχουν οι βραβευμένοι: Γιώργος Δενδράκης με τους συνεργάτες του από την εταιρεία “The arts of cocktail”, οι Δημήτρης Σκορδίλης και Λευτέρης Μπρούπης, bartenders του χανιώτικου Boheme και οι Κωνσταντίνος Μαραγκουδάκης και Βασίλης Βατζέλης από την εταιρεία “Cocktails on the city”.
Τη μουσική επιμέλεια της βραδιάς έχουν αγαπημένοι DJ’s της πόλης.
Τιμή Εισιτηρίων:
Παιδιά έως 6 ετών: ΔΩΡΕΑΝ είσοδος
Παιδιά 6-12 ετών: 2 €
Από 12 ετών και άνω: 5 €
2 γονείς / κηδεμόνες που συνοδεύουν παιδιά 6 – 12 ετών, τα παιδιά ΔΩΡΕΑΝ
Διοργάνωση:
Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης
Δήμος Ρεθύμνης
Επιμελητήριο Ρεθύμνης
-
ΚΡΉΤΗ2 ημέρες πριν
Όταν ο Νίκος Ξυλούρης τραγούδησε την «Ξαστεριά» στο Πολυτεχνείο
-
ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πριν
Εδώ Πολυτεχνείο…
-
Ρέθυμνο3 ημέρες πριν
Ρέθυμνο: Το γλέντι «άναψε» στο ρακοκάζανο και έπεσαν μπαλωθιές
-
ΚΡΉΤΗ2 ημέρες πριν
Τα αδέρφια Σαριδάκη οι επιβαίνοντες του τροχαίου στον ΒΟΑΚ ενώ γυρνούσαν από γλέντι