Ρέθυμνο
Ολοκληρώνεται η μεταστέγαση του Λιμεναρχείου Ρεθύμνου
Στο νέο του «σπίτι» μετακόμισε το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου. Τυπικά ακόμη δεν έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του στο νέο χώρο, στο κτήριο Δελφίνι, ωστόσο το μεγαλύτερο μέρος της μετακόμισης έχει γίνει και εντός των επόμενων ημερών θα έχει ολοκληρωθεί.
Τα εγκαίνια στο νέο χώρο, σύμφωνα με την πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, Ρένα Κουτσαλεδάκη, θα γίνουν πιθανότατα εντός Νοεμβρίου, καθώς αναμένεται η έγκριση από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.
Στο νέο χώρο, σύμφωνα με την ίδια, έχουν μεταφερθεί τα έπιπλα και ένα μεγάλο μέρος του αρχειακού υλικού.
Υπενθυμίζουμε ότι το παλιό κτήριο του λιμεναρχείου, έχει σοβαρά προβλήματα και για αυτό είχε κριθεί αναγκαία η μεταφορά των υπηρεσιών του στο κτήριο το «Δελφινιού» και συγκεκριμένα στο ανατολικό τμήμα του.
Το έργο της μεταστέγασης ανήλθε στο ποσό των 128 χιλιάδων ευρώ, ένα κονδύλι που καλύφθηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Σε ό,τι αφορά τη χρήση του παλιού κτηρίου, προφανώς θα πρέπει πρώτα να γίνει η αποκατάστασή του, όπως άλλωστε ορίζει και στην απόφαση του Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και στη συνέχεια θα αποφασιστεί η χρήση.
Όπως σημείωσε μιλώντας στην «Κ.Ε.» η κα Κουτσαλεδάκη, το ΚΑΣ ορίζει την ανάγκη αποκατάστασης του χώρου και στη συνέχεια ένα μέρος του κτηρίου να είναι επισκέψιμο για το κοινό(σαν εκθετήριο ή μουσειακός χώρος).
Ωστόσο, η κα Κουτσαλεδάκη, τόνισε ότι για η χρήση του κτηρίου το Λ.Τ. έχει ζητήσει και τη γνώμη της ομάδας των μελετητών που εκπονούν το Master Plan και σε επόμενο συμβούλιο το Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου θα συζητήσει για τον καθορισμό των χρήσεων . «Είναι δημόσια περιουσία, πρέπει να υπακούει στους όρους του ΚΑΣ και να συνάδει με το χαρακτήρα της περιοχής».
ΜΕΛΕΤΗ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΣΤΕΓΑΣΤΡΩΝ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΦΑΡΟΥ
Στο μεταξύ μια σειρά από αποφάσεις πάρθηκαν στο πλαίσιο της συζήτησης για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Λ.Τ.
Ψηφίστηκε η εκπόνηση μελέτης αποκατάστασης του αιγυπτιακού φάρου, των ενετικών τειχών και του περιβάλλοντα χώρου, μια μελέτη δηλαδή στατικότητας. Όπως σημείωσε η κα Κουτσαλεδάκη, επειδή δεν υπάρχει αρχιτέκτονας στην υπηρεσία της αρχαιολογίας, που είναι αρμόδια, το Λ.Τ. ανέλαβε να εκπονήσει τη μελέτη, ενώ σε ό,τι αφορά το φάρο, τόνισε ότι γίνονται προσπάθειες σε συνεργασία με επαγγελματίες του τουρισμού να εξευρεθεί κονδύλι για να γίνει η αποκατάσταση αφού ολοκληρωθεί η μελέτη.
Ψηφίστηκε επίσης η εκπόνηση μελέτης για την λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση των στεγάστρων στην περιοχή του Κιουλούμπαση. «Θα πρέπει να γίνει μια μελέτη για την ανάδειξη της περιοχής, να υπάρχει ομοιομορφία, λειτουργικότητα, σωστός φωτισμός», σημείωσε η κα Κουτσαλεδάκη.
Παράλληλα θα εκπονηθεί μελέτη για την αναβάθμιση της περιοχής, όπου σήμερα βρίσκεται ο επιβατικός σταθμός εντός του λιμένα, με την κατεδάφιση του κτηρίου. «Ο επιβατικός σταθμός ακουμπά στα τείχη, πρέπει να φύγει, να αναβαθμιστεί αισθητικά και λειτουργικά η περιοχή. Με διαγωνισμό θα κατασκευαστεί αργότερα ένας επιβατικός σταθμός σε κάποιο σημείο, σύμφωνα και με τις απαιτήσεις των υδροπλάνων», υπογράμμισε η πρόεδρος του Λ.Τ.
Πηγή: goodnet.gr
-
ΚΡΉΤΗ2 ημέρες πριν
Οι «κούπες» της Κρήτης και το τίμημα της ανευθυνότητας
-
ΕΛΛΑΔΑ1 ημέρα πριν
Οικογενειακή τραγωδία: Θρήνος για τον 20χρονο Άκη – Εγκεφαλικά νεκρή η 17χρονη αδερφή του
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ2 ημέρες πριν
Αμαλιάδα: To ηχητικό ντοκουμέντο με την Ειρήνη Μουρτζούκου που σόκαρε – «Κλείσ’ το θα το μετανιώσεις»
-
ΗΡΑΚΛΕΙΟ2 ημέρες πριν
Θρήνος για το θάνατο του Κρητικού δημοσιογράφου Νίκου Ψιλάκη