Διαφήμιση

Ρέθυμνο

Ο Ρεθυμνιώτης Γιώργος Ορφανός μάς φίλεψε Κρητικό cheesecake στο… «Ορφανοτροφείο» | ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις



Ένα νέο, φρέσκο πρόσωπο γεμάτο ιδέες και όνειρα είχαμε την ευκαιρία να συναντήσουμε. Ο λόγος για τον Γιώργο Ορφανό, τον νεαρό Ρεθυμνιώτη ο οποίος τον χειμώνα δοκίμασε τις ικανότητές του στο Master Chef.

Το Daynight τον βρήκε στο νεοσύστατο χώρο του με το ευρηματικό όνομα ΟρφανοΤροφείο το οποίο μετρά λίγους μήνες ζωής. Τα πρώτα βήματα, οι μαγειρικές εμπειρίες, οι στόχοι και πολλά άλλα σε μία συνέντευξη από καρδιάς!

Γράφει η Μαριάννα Τζιράκη για το Daynight.gr
Φωτογραφίες: Μιχαέλα Τζιράκη

Με τον Γιώργο γνωριζόμαστε χρόνια. Ήταν και παραμένει να είναι ένα πολύ αγαπητό πρόσωπο στο Ρέθυμνο, έχοντας στο βιογραφικό του συνεργασίες με μαγαζιά εστίασης. Όμως, να που έκανε το επόμενο βήμα και πήρε την μεγάλη απόφαση να αλλάξει εξ ολοκλήρου τη ζωή του και να ακολουθήσει το πραγματικό του όνειρο, αυτό της μαγειρικής.

 

 

Δώσαμε ραντεβού στο “λημέρι” του , το ΟρφανοΤροφείο– εμπνευσμένο από το επίθετό του “Ορφανός”. Όπως μας εκμυστηρεύτηκε ο Γιώργος, το όνομα δεν προέκυψε “εν μία νυκτί” και σίγουρα δεν ήταν γρήγορη απόφαση το άνοιγμα μιας επιχείρησης. Το σκεφτόταν τα τελευταία χρόνια, πριν ακόμη μπει στο παιχνίδι του Master Chef.

“Μεγάλωσα στο Πέραμα Ρεθύμνου. Από εκεί είναι η καταγωγή μου. Οι εικόνες μου, από την παιδική κιόλας ηλικία, είναι αυτές με τη μαμά και τη γιαγιά να περνάνε ώρες ατελείωτες στην κουζίνα και να ετοιμάζουν καλούδια. Στα χωριά της Κρήτης το να στήνονται τραπεζώματα σε χρόνο μηδέν είναι το πιο σύνηθες”.

 

-Πότε συνειδητοποίησες ότι η μαγειρική είναι το επάγγελμα που ήθελες να κάνεις;

Όταν ήμουν μικρός έλεγα ότι θα αποφασίσω τι θέλω να κάνω μετά τον στρατό, γιατί τότε έχεις χρόνο να σκεφτείς. Κατά την περίοδο εκείνη, προσπαθώντας να αποφύγω τις αγγαρείες έλεγα ότι ήξερα από κουζίνα, και κάπως έτσι μπήκε στο μυαλό μου η ιδέα. Έβγαλα την ΟΤΕΚ  στο Ηράκλειο. Στη σχολή πήρα τα θεωρητικά εφόδια. Τα πρακτικά ήρθαν στην πορεία, και όπως πάντα συμβαίνει, όλα εξαρτώνται όλα από το πόσο θες και αγαπάς αυτό που κάνεις.

 

 

Η μεγάλη απόφαση όμως δεν ήρθε αμέσως. Όπως μας είπε, για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με τις δημόσιες σχέσεις και δούλεψε σε νυχτερινά μαγαζιά, ώσπου συνειδητοποίησε ότι δεν ήταν αυτό που τον γέμιζε πραγματικά. Τότε πήρε την απόφαση να επιστρέψει στην κουζίνα και να εργαστεί στον χώρο αυτό. “Στην αρχή ήταν δύσκολο το come back. Μου πρότεινε ένας φίλος να εργαστώ στο εστιατόριο του και εγώ δέχτηκα. Η πίεση ήταν αρκετή και δεν μου ήταν εύκολο. Εκείνη όμως η αδρεναλίνη που έχει αυτό το επάγγελμα μου ήταν απαραίτητη για να θυμηθώ γιατί αγαπάω τόσο τη μαγειρική”.

Η επιστροφή του στον χώρο της κουζίνας τον οδήγησε στην απόφαση να αφήσει για λίγο τον τόπο του, το Ρέθυμνο και να αναζητήσει νέες εμπειρίες στη συμπρωτεύουσα, δίχως όμως επιτυχία. Κάπου εκεί, ήρθε το Master Chef. “Έχοντας φύγει από τη Θεσσαλονίκη και επιστρέφοντας στο Ρέθυμνο με ειδοποίησαν από το παιχνίδι, στο οποίο είχε δηλώσει συμμετοχή για μένα μια καλή μου φίλη. Σκέφτηκα πως κάθε ευκαιρία που έρχεται στη ζωή μας πρέπει να την αρπάζουμε!”.
-Πώς ήταν η εμπειρία από το παιχνίδι και πώς προέκυψε το επόμενο βήμα με την επιχείρηση;

“Μέσα στο παιχνίδι έμαθα πάρα πολλά και αυτός ήταν ο πρωταρχικός στόχος μου. Ήθελα να “γράψω” μαγειρικά χιλιόμετρα και να γίνω καλύτερος σαν Γιώργος. Από εκεί και πέρα, η απόφασή μου για το “ΟρφανοΤροφείο” είχε παρθεί καιρό πριν το παιχνίδι. Απλά ήταν θέμα καλού “timing” γιατί καλώς ή κακώς η τηλεόραση είναι ένας εύκολος τρόπος να διαφημιστείς. Από την άλλη μεριά, έχει μεγάλο ρίσκο, γιατί μπορεί να μην σε εκτιμήσει ο κόσμος μέσα στο παιχνίδι, π.χ λόγω χαρακτήρα και να σου γυρίσει ανάποδα αυτό”.

 

 

-Μίλησέ μας για τις γεύσεις που έχεις επιλέξει να έχεις στο μαγαζί.

“Γενικά ο λαός της Κρήτης αγαπά τις γνώριμες γεύσεις και εμένα αυτό μου αρέσει. Είμαι λάτρης των  καθαρών και απλών γεύσεων.  Η διαφορά είναι ότι με το μαγαζί έχω την ευκαιρία να πειραματιστώ κάπως, δίνοντας γνώριμα πιάτα στον κόσμο, στα οποία όμως έχω παρέμβει, όπως το Κρητικό cheesecake, το οποίο έχει μέσα ντόπια Κρητική μυζήθρα και το μπισκότο είναι από κριθαροκουλούρα”.

-Σε τι φάση σε πετυχαίνουμε αυτή τη περίοδο;

“Νιώθω ότι είμαι στην πιο παραγωγική φάση της ζωής μου! Είμαι αισιόδοξος και το “ΟρφανοΤροφείο” θέλω και εύχομαι να είναι μόνο η αρχή”.

Τελειώνοντας τη συνέντευξη, ο Γιώργος μας τράταρε το περιβόητο Κρητικό cheesecake, το οποίο τιμήσαμε δεόντως, ενώ πρέπει να σημειώσουμε ότι κατά την διάρκεια της συνέντευξης είχαμε την καλύτερη παρέα, τον Σήφη, που δεν είναι άλλος από το αγαπημένο σκυλάκι του Γιώργου που πόζαρε γεμάτος χάρη.

 

 

Το Daynight.gr εύχεται στον Γιώργο καλές δουλειές!

Μείνετε συντονισμένοι στη σελίδα μας στο facebook καθώς πολύ σύντομα θα ακολουθήσει ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ο οποίος θα δώσει σε μια τυχερή/έναν τυχερό ένα τραπέζι για δύο άτομα στο ΟρφανοΤροφείο!

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στο άλμπουμ που ακολουθεί (κάντε κλικ πάνω στην εικόνα):

[Best_Wordpress_Gallery id=”354″ gal_title=”Ορφανοτροφείο”]

 

Ακολουθήστε το «Ορφανοτροφείο» σε:

Facebook
Instagram

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

[gs-fb-comments]
Exit mobile version