Ρέθυμνο
Τα σουβλατζίδικα του Ρεθύμνου δείχνουν το δρόμο της… Αντίστασης!
Η φήμη του Ρεθύμνου ως των κατεξοχήν κρεατοφαγάδων που τους αρέσει και η ποσότητα αλλά και η ποιότητα, δικαιολογεί γιατί αποτελεί την εξαίρεση του κανόνα!
Ανεβαίνει κι άλλο η τιμή στο σουβλάκι, στο αγαπημένο φαγητό των περισσότερων δηλαδή, επηρεάζοντας ακόμα και τις παραγγελίες, καθώς όπως παρατηρείται πανελλαδικά υπάρχει μία μείωση της τάξης του 50% στον αριθμό των παραγγελιών.
Σε ορισμένα μαγαζιά έχουν ξεφύγει οι τιμές αλλά στα περισσότερα είναι συγκρατημένες στα ίδια επίπεδα. Υπάρχει όμως και η καινούργια τάση: εκείνη που παρουσιάζει και την τιμή ανεβασμένη αλλά και την ποσότητα του κρέατος που μπαίνει μέσα… λιγότερη και μικρότερη! Και αυτό συμβαίνει σε μια προσπάθεια των μαγαζιών να κάνουν οικονομία στα υλικά και να κρατήσουν χαμηλά και τα δικά τους τα κόστη.
Όλα τα παραπάνω, βέβαια, συμβαίνουν αλλού. Όχι στο αγαπημένο μας Ρεθυμνάκι… Άλλωστε η φήμη της πόλης του Ρεθύμνου ως των κατεξοχήν κρεατοφαγάδων που τους αρέσει και η ποσότητα αλλά και η ποιότητα, δικαιολογεί γιατί αποτελεί την εξαίρεση του κανόνα!
Σε μια επί τόπου αυτοψία που πραγματοποίησε το Daynight.gr για να χτυπήσουμε μερικά πιτόγυρα για να καταγράψουμε την τάση σε δύο τοπικά καταστήματα, η απάντηση που λάβαμε, αποδεικνύει ότι οι Ρεθυμνιώτες σε πολλά κάνουν οικονομία… Στο κρέας όμως, όχι!
Ο Παρασκευάς Καλλιτσουνάκης, ιδιοκτήτης γνωστής ψησταριάς στην περιοχή των Περιβολίων επεσήμανε με ξεκάθαρο τρόπο:
“Η δική μας πολιτική ήταν πάντα σταθερή. Δεν παίζουμε με την ποιότητά μας. Η ποσότητα του κρέατος μέσα στην πίτα μας ήταν και θα παραμείνει πάντα ίδια. Για αυτό μας γνωρίζει ο κόσμος εδώ και 25 χρόνια. Και για αυτό μας έχει εντάξει ακόμα και τις καθημερινές ημέρες στην προτίμηση του. Aυτό είναι μια ροή την οποία διατηρούμε και προσπαθούμε μάλιστα κάθε ημέρα να την βελτιώνουμε. Άρα όχι, εμείς δεν πιστεύουμε ότι τέτοιες τακτικές μπορούν να ωφελήσουν τον κόσμο που μας εμπιστεύεται τόσα χρόνια.”
Από την άλλη πλευρά της πόλης του Ρεθύμνου ο Πέτρος Νικολακάκης, ιδιοκτήτης ενός ψητοπωλείου στην περιοχή του Κουμπέ επιβεβαιώνει την βασική αρχή που διέπει την πλειοψηφία των Ρεθυμνιωτών καταναλωτών.
“Εμείς ως καλοφαγάδες και οι ίδιοι, όχι μόνο δεν λιγοστεύουμε το κρέας που βάζουμε μέσα στην πίτα, αλλά βάζουμε και το περισσότερο κρέας που μπορείς να βρεις στην αγορά. Κι ευτυχώς έχουμε διαπιστώσει ότι αυτό ο κόσμος το υπολογίζει και το ευχαριστιέται. Μπορεί οι τιμές και για εμάς να ανεβαίνουν και να αγοράζουμε ακριβότερα τα υλικά που πρέπει να βάζουμε μέσα στην πίτα, aλλά δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην βάλουμε όσο κρέας χρειάζεται μέσα, για να το φάει ο άλλος και να έχει να το λέει. Γιατί στο κάτω κάτω της γραφής, ό,τι δίνεις… παίρνεις!”
-
ΗΡΑΚΛΕΙΟ2 ημέρες πριν
Βαρύ πένθος στο Ηράκλειο για τον 29χρονο Ηράκλειτο που «έσβησε» ξαφνικά ενώ οδηγούσε
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ3 ημέρες πριν
Πέθανε ο γνωστός ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας
-
GOOD NEWS2 ημέρες πριν
Ο γαϊδαράκος από την Κρήτη έφτασε στην κυρά Ρηνιώ στην ακριτική Κίναρο!
-
ΗΡΑΚΛΕΙΟ2 ημέρες πριν
Τραγωδία με 29χρονο στο Ηράκλειο – Ένιωσε αδιαθεσία στο τιμόνι και λίγο μετά ξεψύχησε