Ρέθυμνο
O «Γιαλός» δεν είναι ένα απλό εστιατόριο, είναι… αξιοθέατο του Ρεθύμνου! ΦΩΤΟ
Γίνεται να ταξιδέψεις ως το Ρέθυμνο και να μην ανέβεις τα σκαλοπάτια της Φορτέτζας για να ατενίσεις το απέραντο μπλε του Κρητικού πελάγους; Δεν γίνεται…
Μπορείς να φανταστείς τον εαυτό σου να μην περπατάει στην ατελείωτη αμμουδιά του Ρεθύμνου για να απολαύσει το ηλιοβασίλεμα; Δεν μπορείς…
Είναι δυνατόν να μη χαθείς για ώρες ατελείωτες στα στενάκια της παλιάς πόλης, περπατώντας νωχελικά για να «ρουφήξεις» τις ομορφιές που κρύβονται μέσα σε αυτά; Δεν είναι δυνατόν…
Γράφει ο Κώστας Ηλιάδης
Πως είναι δυνατόν, επομένως, να επισκεφτείς το πανέμορφο Ρεθυμνάκι και να μην ζήσεις από κοντά την εμπειρία του Yialos Wine Restaurant; Μη ξεγελιέσαι. Δεν πρόκειται για ένα απλό εστιατόριο, αλλά για ένα από τα πιο must αξιοθέατα της πόλης.
Μια πρώτη γνωριμία…
Στα δυτικά της πόλης, στην περιοχή Κουμπέ, συνεπέστατο στο αέναο ραντεβού του με το κύμα, το Yialos Wine Restaurant αποτελεί πλέον ένα τοπόσημο για τους ντόπιους και επισκέπτες. Ένα γαστρονομικό κέντρο, η περίμετρος του οποίου σου προσφέρει στο… πιάτο ολάκερη την αύρα της θάλασσας και τη μοναδική θέα του ενετικού φρουρίου-σήμα κατατεθέν του Ρεθύμνου. Την ίδια στιγμή που σου προσφέρει -κυριολεκτικά αυτή τη φορά- στο πιάτο τις απαράμιλλες πρώτες ύλες του που θα πλημμυρίσουν τον ουρανίσκο σου με γεύσεις Κρήτης, Ελλάδας και Μεσογείου.
Μιλώντας για πρώτες ύλες, σημείωσε κι αυτό: το 70% εξ αυτών προέρχεται από την Κρήτη, κάνοντας έτσι το πρόσταγμα της Κρητικής Κουζίνας, όχι ένα απλό τσιτάτο που θα προσελκύσει ανυποψίαστα… θύματα, αλλά πυλώνα της δουλειάς τους. Η κρητικοκεντρική τους φιλοσοφία, βέβαια, δεν διαθέτει παρωπίδες κι αυτό διότι η δημιουργική κουζίνα που έχουν εμπνευστεί οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου, Γιώργος Αντωνάκης και Μιχάλης Παναγιωτάκης, αποτελεί το απότοκο ενός τετράμηνου ταξιδιού τους σε χώρες που βρέχει η Μεσόγειος. Κι αυτό από μόνο του φανερώνει πολλά όχι απλά για τη διάθεση αλλά και για το όραμα που τους συντροφεύει στο premium αυτό εγχείρημα.
Τι θα φας, τι θα πιεις, τι θα δεις!
Το μενού στον Γιαλό έχει στηθεί έτσι ώστε να «παντρέψει» με τον καλύτερο τρόπο τη δημιουργικότητα με την παράδοση και το μοντέρνο με το κλασικό. Σε αυτό θα βρεις πιάτα της γης και της θάλασσας, δροσερές σαλάτες και επιλεγμένα τυριά, ζυμαρικά που θα απογειώσουν τις αισθήσεις σου, ετικέτες κρασιών που θα επιβραβεύσουν την όποια σου επιλογή, ποτά, κοκτέιλ και γλυκά που θα σου απασχολούν το στόμα σου όταν εκείνο δεν μένει ανοιχτό από την μαγευτική θέα του περιβάλλοντα χώρου.
Κάτι παραπάνω από εστιατόριο, λοιπόν. Κι όσο βαρύγδουπο ενδεχομένως να ακούγεται αυτό σε μερικά αυτιά, ας ακούσουν και τα εξής: πόσο του συρμού μπορεί να είναι ένα εστιατόριο που διαθέτει ειδικό χώρο (το επονομαζόμενο «Olive Oil Bar»), από όπου μπορεί ο πελάτης να διαλέξει για το πιάτο (ή για το… σπίτι του) το ελαιόλαδο της αρεσκείας του ανάμεσα σε 40 ετικέτες; Πόσο mainstream μπορεί να είναι ένα εστιατόριο μέσα στο οποίο λειτουργεί παράλληλα ένα μπακάλικο που δίνει στον καταναλωτή τη δυνατότητα να δοκιμάσει ή να προμηθευτεί αγκινάρες, σταμναγκάθι, μαρμελάδες, σκόνη από απάκι και οτιδήποτε άλλο σκαρφίζεται ο νους και γεννά η Κρητική γη; Και τέλος, ποια περιορισμένη οπτική θα μπορούσε να δώσει απλόχερα στον επισκέπτη την ευκαιρία να δοκιμάσει τυροκομικά προϊόντα από μικρές ελληνικές φάρμες ή να δοκιμάσει κρασί από μικρά οινοποιεία και τοπικούς παραγωγούς; Κάτι παραπάνω από εστιατόριο, σου λέω…
Γι’ αυτό, φρόντισε να το επισκεφτείς 🙂
Μέχρι τότε, ρίξε μια ματιά στα εκλεκτά πιάτα και στο μοναδικό σκηνικό που έχουν στήσει ο Γιώργος και ο Μιχάλης:
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΛΜΠΟΥΜ
[Best_Wordpress_Gallery id=”351″ gal_title=”Yialos wine restaurant”]
ΥΓ: Μην ξεχνάς πως τις Τετάρτες το Yialos Wine Restaurant διοργανώνει βραδιές με θεματική: «Τσιπουρομαγέματα Τσικουδομπερδέματα»! Βραδιές όπου ο Βόλος… μετακομίζει στο Ρέθυμνο και οι μεζέδες διαδέχονται ο ένας τον άλλο συνοδεία τσίπουρου και τσικουδιάς! Μια ακόμη γαστρονομική εμπειρία που σε προκαλούμε να ζήσεις! Μέσα από τη σελίδα του Daynight.gr στο facebook μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή στον ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ μας, για να είσαι ΕΣΥ η τυχερή/τυχερός που θα πάρει ένα ακόμη άτομο της επιλογής του για να δοκιμάσετε τους γευστικότατους μεζέδες!
Yialos Wine Restaurant:
Σταμαθιουδάκη 75, Ρέθυμνο
Τηλέφωνα κρατήσεων: 2831030476 | 6948414205 | 6956766296
www.yialos.gr
Facebook
Instagram
ΣΧΟΛΙΑ
Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.