ΚΡΉΤΗ
Τα μαγικά σιρόπια της Καίτης που φτιάχνονται με αρωματικά φυτά και βότανα της Κρητικής γης
Κάπου στην Κρήτη, όχι πολύ μακριά από το Ηράκλειο, υπάρχει ένα σπίτι που θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει ως εργαστήρι μαγικό. Είναι ο χώρος μιας λατρεμένης κυρίας, που αποφάσισε να βάλει την Κρήτη μια για πάντα στην καρδιά της και να δημιουργεί μόνο με 100% φυσικά, κρητικά προϊόντα. Το όνομα της, δεν είναι κρητικό και θυμίζει μάλλον εξωτερικό: Καίτη Ντιναπόγια.
Χωρίς ίχνος συντηρητικού
Η κ. Καίτη, λοιπόν, αγαπημένη από φίλους και συνεργάτες της, μαζεύει μόνη της αρωματικά φυτά και βότανα Κρήτης, για να φτιάξει πραγματικά μαγικά σιρόπια και λικέρ. Προϋπόθεση; Μία. Κανένας χημικός ή βιομηχανικός παράγοντας δεν υπεισέρχεται στην παραγωγή. Είναι όλα αγνά, δημιουργούνται μόνο με παραδοσιακές μεθόδους, χωρίς ίχνος συντηρητικού.
Τα κρητικά… κοκτέιλς!
Μέσα από την αγάπη και το πάθος της κ. Καίτης, δημιουργήθηκαν τα προϊόντα Dinapoja. Και μετά από κάποια χρόνια, μαζί με τη συνεργασία της με την OINOTEKA και την The Art of Cocktail, ήρθε η στιγμή, να δημιουργηθεί και ο πρώτος διαγωνισμός Cocktails με αποκλειστικό άρωμα Κρήτης. Για όσους γνωρίζουν, η τάση των μεσογειακών Cocktails έχει κερδίσει τον κόσμο. Αυτή όμως ήταν η πρώτη φορά, που τα μεσογειακά Cocktails μετουσιώνονται σε κρητικά και για την ακρίβεια του όρου, σε … φυσικά κρητικά.
Η κ. Καίτη στην κριτική επιτροπή
Ο διαγωνισμός ονομάστηκε Dinapoja Cocktail Challenge και οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Οι 12 καλύτεροι όμως, που ξεχώρισαν για τις συνταγές τους, διαγωνίσθηκαν την δεύτερη ημέρα του festival OINOTEKA Wine Exploring Festival. Το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό και η πρώτη θέση κρίθηκε στον … μισό πόντο διαφοράς, με κριτές δύο από τους καλύτερους Έλληνες sommeliers (Χρήστος Σιώμος και Κωνσταντίνος Ξυνογαλάς), αλλά και ασφαλώς την κυρία Καίτη, αφού δεν υπήρχε κάποιος άλλος που να γνωρίζει καλύτερα τα προϊόντα Dinapoja.
Διάκριση Γιάννη Βαβαδάκη
Νικητής αναδείχθηκε για το Cocktail του με λικέρ ελιάς, ο Γιάννης Βαβαδάκης. Ο Γιάννης κατάφερε να εντυπωσιάσει τους κριτές, καθώς δημιούργησε ένα ιδιαίτερα πολύπλοκο Cocktail με διαφορετικό άρωμα και γεύση, αλλά και πολύ μακρά επίγευση. Όπως ο ίδιος ανέφερε, η πολυπλοκότητα ήταν το ζητούμενο, καθώς πολύπλοκη είναι στα χαρακτηριστικά της η Κρήτη. Την ίδια στιγμή υποστήριξε πως η αγνότητα των υλικών, ήταν εκείνη που τον βοήθησε στην εξέλιξη μιας τόσο ξεχωριστής γεύσης και τόσο μακριάς επίγευσης, που δεν συνηθίζεται στα Cocktails. Ο νικητής Γιάννης Βαβαδάκης κέρδισε εκτός από την πρώτη θέση, τη συμμετοχή του στο εξαιρετικό σεμινάριο αποσταγμάτων της Genius in Gastronomy. Για όσους δεν κατάφεραν να γευθούν το Cocktail του Γιάννη, αναμένεται να πραγματοποιηθεί παρουσίαση του Cocktail μέσα στο προσεχές διάστημα.
Πηγή:candianews
-
ΚΡΉΤΗ3 ημέρες πριν
Οι «κούπες» της Κρήτης και το τίμημα της ανευθυνότητας
-
ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πριν
Οικογενειακή τραγωδία: Θρήνος για τον 20χρονο Άκη – Εγκεφαλικά νεκρή η 17χρονη αδερφή του
-
ΚΟΙΝΩΝΙΑ1 ημέρα πριν
Παπαδιά για τον ιερέα σύζυγό της που ντυνόταν με γυναικεία ρούχα: «Ήξερα το πάθος του, είναι μπερδεμένος»
-
PLUS +2 ημέρες πριν
“Μου δίνουν αμύθητα ποσά από την Κρήτη για να καταστρέψουν την πατέντα με το αγριέλαιο που πιάνει 600 ευρώ το κιλό”