Βρειτε μας στα Social Media

ΤΑΞΙΔΙ

Το παραμυθένιο και επιβλητικό λιμνοσπήλαιο που σμίλεψε η φύση! | ΦΩΤΟ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Οι περισσότεροι έχουν συνδυάσει την Κεφαλονιά με τις υπέροχες παραλίες με τα κρυστάλλινα και διαυγή νερά του Ιονίου, τα γραφικά και πολύχρωμα χωριουδάκια που μοιάζουν με ζωγραφιά και φυσικά με την εκλεκτή, τοπική κουζίνα του νησιού, η φήμη της οποίας έχει ταξιδέψει στα πέρατα του κόσμου.

Η Κεφαλονιά, ωστόσο, για τους λάτρεις της φύσης κρύβει μια έκπληξη, που το λιγότερο που προκαλεί στη θέασή της είναι δέος. Ένας πραγματικός παράδεισος, παρθένας φυσικής ομορφιάς 20 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του εδάφους που εντυπωσιάζει όσους τον ανακαλύπτουν.

Το επιβλητικό λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης, 2 χλμ. έξω από τη Σάμη, είναι ίσως το πιο εντυπωσιακό φυσικό αξιοθέατο της Κεφαλονιάς. Πρόκειται για ένα πραγματικό θαύμα της φύσης, που φιγουράρει σε λίστες με τις ομορφότερες γωνιές της γης.

Το στολίδι του νησιού του Ιονίου ανακαλύφθηκε το 1951 από τον σπηλαιολόγο Γιάννη Πετρόχειλο και αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα, μοναδικής ομορφιάς, γεωλογικό φαινόμενο. Κάποιοι το αποκαλούν και ως Σπήλαιο των Νυμφών, με τους περισσότερους που βιώνουν τη μοναδική εμπειρία της βαρκάδας σε αυτό να κάνουν λόγο για ένα παραμυθένιο σκηνικό.

Ανεπανάληπτη είναι η εμπειρία της βαρκάδας, λοιπόν, στη μικρή σπηλιά που φωτίζεται από την ανοιχτή οροφή, με τις ηλιαχτίδες να χαρίζουν υπέροχους χρωματισμούς στα διαυγή γαλαζοπράσινα νερά και τη σιωπή να σπάει μόνο το πλατσούρισμα των κουπιών.

Η σπηλιά προσεγγίζεται κατεβαίνοντας μια σκάλα μέχρι το σημείο που περιμένουν οι ευγενικοί βαρκάρηδες με τις μικρές βάρκες τους, για να σας συστήσουν αρχικά στην ιστορία της λίμνης και του σπηλαίου μέσα από τις διηγήσεις τους και εν συνεχεία στον φανταστικό τους κόσμο, μέσα από την βαρκάδα στα ήρεμα νερά της λίμνης.

Η λίμνη στο σπήλαιο της Μελισσάνης βρίσκεται στα 20 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του εδάφους, έχει βάθος από 10 έως 30 μέτρα και μήκος που φτάνει τα 160 μέτρα. Στο μεγαλύτερο τμήμα του σπηλαίου θα δει κανείς σταλακτίτες 20.000 ετών σε περίεργους σχηματισμούς.

Πηγή: newsbeast

Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ