Βρειτε μας στα Social Media

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Η συνταγή της ημέρας: Σοκολατένια υγρά κεκάκια με ελαφριά κρέμα χωρίς ζάχαρη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Αυτό το σοκολατένιο κέικ με την υγρή καρδιά θα το λατρέψετε.

Υλικά

Για το κέικ

    • 250γρ. ρεβίθια βρασμένα και πολτοποιημένα
    • 2 αβγά
    • 2 κουτ. σούπας καφέ στιγμιαίο
    • 2 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
    • 1½ κουτ. γλυκού υγρή βανίλια
    • 2 κουτ. γλυκού στέβια
    • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
    • 200γρ. σοκολάτα άγλυκη, λιωμένη
    • 150γρ. καρύδια (προαιρετικά)
    • 2 κουτ. γλυκού ρούμι
    • αλάτι

Για την κρέμα

  • 500ml κρέμα γάλακτος άγλυκη
  • 50γρ. μέλι
  • λίγη στέβια ή ξύσμα από άγλυκη σοκολάτα για τη διακόσμηση

Διαδικασία

Ετοιμάζετε το κέικ: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160 βαθμούς. Χτυπάτε στο μίξερ τον πολτό των ρεβιθιών, τα αβγά, τον καφέ, το ηλιέλαιο και τη βανίλια, μέχρι να γίνουν κρέμα.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη στέβια, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και τα προσθέτετε στο μίγμα των ρεβιθιών. Στο τέλος προσθέτετε τη σοκολάτα, τα καρύδια (αν χρησιμοποιήσετε), το ρούμι και ανακατεύετε.

Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψάκι με υποδοχές για μάφινς ή μία τετράγωνη φόρμα διαστάσεων 20εκ. και αδειάζετε μέσα το μίγμα. Ψήνετε για περίπου 10 λεπτά τα κεκάκια.

Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με το μέλι, μέχρι να γίνουν μία ελαφριά σαντιγί. Σερβίρετε τα κεκάκια με μια κουταλιά κρέμα από δίπλα, πασπαλίζετε με λίγη στέβια ή ξύσμα σοκολάτας και σερβίρετε.

 

 

Πηγή: olivemagazine

Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση Enter ad code here
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ