Βρειτε μας στα Social Media

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Η συνταγή της ημέρας: Βελουτέ χειμωνιάτικων λαχανικών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Μια  νόστιμη και θρεπτική σούπα με λαχανικά της εποχής.

Υλικά Συνταγής

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 πράσα τρυφερά
  • 4 καρότα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 μικρή σελινόριζα
  • 1 μικρό κεφάλι μπρόκολο
  • 2 φλ. ζωμός κότας
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. μικρά φρέσκα άσπρα μανιτάρια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο σχοινόπρασο ή άνηθο
  • λίγο γιαούρτι για το σερβίρισμα

Για την βελουτέ

Κόβουμε τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και την σελινόριζα για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε τα καρότα και το ζωμό. Σκεπάζουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15′, προσθέτουμε το μπρόκολο σε μικρές φούντες και βράζουμε για 5′ επιπλέον.
Αλείφουμε τα λαχανικά στο μπλέντερ προσθέτοντας λίγο ζωμό ή λίγο γάλα.
Ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, αλατοπιπερώνουμε και ελέγχουμε την πυκνότητα της σούπας.
Ισομοιράζουμε τη βελουτέ σε ζεστά μπολ και γαρνίρουμε με λίγο γιαούρτι, λίγα μανιτάρια σοτέ και λίγο σχοινόπρασο ή άνηθο.
Σερβίρουμε αμέσως.

Για τα μανιτάρια

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε τα μανιτάρια για λίγα λεπτά να πιουν τα υγρά τους. Αλατοπιπερώνουμε.

 

 

Πηγή: argiro

Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση Enter ad code here
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ