Διαφήμιση

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Η συνταγή της ημέρας: Σοκολατένια υγρά κεκάκια με ελαφριά κρέμα χωρίς ζάχαρη

Δημοσιεύτηκε

στις

[ss_social_share shape="rectangle" size="small"]
Διαφήμιση

Αυτό το σοκολατένιο κέικ με την υγρή καρδιά θα το λατρέψετε.

Υλικά

Για το κέικ

    • 250γρ. ρεβίθια βρασμένα και πολτοποιημένα
    • 2 αβγά
    • 2 κουτ. σούπας καφέ στιγμιαίο
    • 2 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
    • 1½ κουτ. γλυκού υγρή βανίλια
    • 2 κουτ. γλυκού στέβια
    • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
    • 200γρ. σοκολάτα άγλυκη, λιωμένη
    • 150γρ. καρύδια (προαιρετικά)
    • 2 κουτ. γλυκού ρούμι
    • αλάτι

Για την κρέμα

  • 500ml κρέμα γάλακτος άγλυκη
  • 50γρ. μέλι
  • λίγη στέβια ή ξύσμα από άγλυκη σοκολάτα για τη διακόσμηση

Διαδικασία

Ετοιμάζετε το κέικ: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160 βαθμούς. Χτυπάτε στο μίξερ τον πολτό των ρεβιθιών, τα αβγά, τον καφέ, το ηλιέλαιο και τη βανίλια, μέχρι να γίνουν κρέμα.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη στέβια, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και τα προσθέτετε στο μίγμα των ρεβιθιών. Στο τέλος προσθέτετε τη σοκολάτα, τα καρύδια (αν χρησιμοποιήσετε), το ρούμι και ανακατεύετε.

Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψάκι με υποδοχές για μάφινς ή μία τετράγωνη φόρμα διαστάσεων 20εκ. και αδειάζετε μέσα το μίγμα. Ψήνετε για περίπου 10 λεπτά τα κεκάκια.

Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με το μέλι, μέχρι να γίνουν μία ελαφριά σαντιγί. Σερβίρετε τα κεκάκια με μια κουταλιά κρέμα από δίπλα, πασπαλίζετε με λίγη στέβια ή ξύσμα σοκολάτας και σερβίρετε.

 

 

Πηγή: olivemagazine

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

[gs-fb-comments]
Exit mobile version