ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ
Η συνταγή της ημέρας: Χταπόδι κρασάτο
Σήμερα ετοιμάζουμε μία παραδοσιακή πεντανόστιμη συνταγή!
Υλικά:
1 κιλό χταπόδι,
1 μικρό κρεμμύδι,
½ φλιτζάνι λάδι,
1 φλιτζάνι κρασί,
3-4 ντομάτες,
1-2 φύλλα δάφνη,
πιπέρι.
Εκτέλεση:
Αφού πλύνουμε καλά το χταπόδι, αφαιρούμε το στόμα, τα μάτια και το μελάνι από το στομάχι. Το κόβουμε μικρά κομμάτια και το βάζουμε σε κατσαρόλα χωρίς νερό να βράσει μόνο με τα δικά του υγρά, σκεπασμένο και σε χαμηλή φωτιά για μισή ώρα περίπου.
Όταν μαλακώσει, στραγγίζουμε το νερό (το κρατάμε στην άκρη γιατί μπορεί να μας χρειαστεί) και προσθέτουμε το λάδι και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
Μόλις πάρουν μία βράση, τα σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε τις ντομάτες τριμμένες και τη δάφνη.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει τελείως και να δέσει η σάλτσα του. Αν χρειαστεί, προθέτουμε λίγο από το ζωμό του χταποδιού ή λίγο ακόμα κρασί, όχι όμως νερό γιατί το χταπόδι θα σφίξει..
Πηγή: rethymnoguide
-
ΗΡΑΚΛΕΙΟ2 ημέρες πριν
Βαρύ πένθος στο Ηράκλειο για τον 29χρονο Ηράκλειτο που «έσβησε» ξαφνικά ενώ οδηγούσε
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ3 ημέρες πριν
Πέθανε ο γνωστός ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας
-
GOOD NEWS2 ημέρες πριν
Ο γαϊδαράκος από την Κρήτη έφτασε στην κυρά Ρηνιώ στην ακριτική Κίναρο!
-
ΗΡΑΚΛΕΙΟ2 ημέρες πριν
Τραγωδία με 29χρονο στο Ηράκλειο – Ένιωσε αδιαθεσία στο τιμόνι και λίγο μετά ξεψύχησε