Βρειτε μας στα Social Media

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Η συνταγή της ημέρας: Χταπόδι κρασάτο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Σήμερα ετοιμάζουμε μία παραδοσιακή πεντανόστιμη συνταγή!

Υλικά:

1 κιλό χταπόδι,

1 μικρό κρεμμύδι,

½ φλιτζάνι λάδι,

1 φλιτζάνι κρασί,

3-4 ντομάτες,

1-2 φύλλα δάφνη,

πιπέρι.

Εκτέλεση:

Αφού πλύνουμε καλά το χταπόδι, αφαιρούμε το στόμα, τα μάτια και το μελάνι από το στομάχι. Το κόβουμε μικρά κομμάτια και το βάζουμε σε κατσαρόλα χωρίς νερό να βράσει μόνο με τα δικά του υγρά, σκεπασμένο και σε χαμηλή φωτιά για μισή ώρα περίπου.

Όταν μαλακώσει, στραγγίζουμε το νερό (το κρατάμε στην άκρη γιατί μπορεί να μας χρειαστεί) και προσθέτουμε το λάδι και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.

Μόλις πάρουν μία βράση, τα σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε τις ντομάτες τριμμένες και τη δάφνη.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει τελείως και να δέσει η σάλτσα του. Αν χρειαστεί, προθέτουμε λίγο από το ζωμό του χταποδιού ή λίγο ακόμα κρασί, όχι όμως νερό γιατί το χταπόδι θα σφίξει..

 

 

Πηγή: rethymnoguide

Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ