Διαφήμιση

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Η συνταγή της ημέρας: Χταπόδι κρασάτο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις



Σήμερα ετοιμάζουμε μία παραδοσιακή πεντανόστιμη συνταγή!

Υλικά:

1 κιλό χταπόδι,

1 μικρό κρεμμύδι,

½ φλιτζάνι λάδι,

1 φλιτζάνι κρασί,

3-4 ντομάτες,

1-2 φύλλα δάφνη,

πιπέρι.

Εκτέλεση:

Αφού πλύνουμε καλά το χταπόδι, αφαιρούμε το στόμα, τα μάτια και το μελάνι από το στομάχι. Το κόβουμε μικρά κομμάτια και το βάζουμε σε κατσαρόλα χωρίς νερό να βράσει μόνο με τα δικά του υγρά, σκεπασμένο και σε χαμηλή φωτιά για μισή ώρα περίπου.

Όταν μαλακώσει, στραγγίζουμε το νερό (το κρατάμε στην άκρη γιατί μπορεί να μας χρειαστεί) και προσθέτουμε το λάδι και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.

Μόλις πάρουν μία βράση, τα σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε τις ντομάτες τριμμένες και τη δάφνη.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει τελείως και να δέσει η σάλτσα του. Αν χρειαστεί, προθέτουμε λίγο από το ζωμό του χταποδιού ή λίγο ακόμα κρασί, όχι όμως νερό γιατί το χταπόδι θα σφίξει..

 

 

Πηγή: rethymnoguide

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

[gs-fb-comments]
Exit mobile version