Βρειτε μας στα Social Media

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

To ήξερες ότι η κοκκινίλα στο άψητο κρέας δεν είναι αίμα;

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Για πολλά πράγματα είμαστε σίγουροι σε αυτή τη ζωή. Ο κύκλος δεν τετραγωνίζεται, το γήπεδο είναι παραλληλόγραμμο, ο ουρανός είναι γαλάζιος και το κόκκινο χρώμα στο άψητο κρέας είναι αίμα. Ωπ, παίξε λάθος στο τελευταίο.

ΠΟΙΟ ΑΙΜΑ;

Έφτασε η στιγμή να μάθεις πως όλες οι φορές που έψηνες το κρέας με σκοπό να στεγνώσει η κοκκινίλα από τα απομεινάρια του αίματος είναι στηριγμένη σε ένα ψέμα. Ναι, καλά άκουσες. Διότι δεν είναι αίμα, αλλά πρωτεΐνη.

Συγκεκριμένα ονομάζεται μυοσφαιρίνη και το μόριό της περιέχει σίδηρο και την προσθετική ομάδα της αίμης παρόμοια με αυτή της αιμοσφαιρίνης. Ουσιαστικά είναι η πρωτεΐνη που μοιράζει οξυγόνο σε όλους τους μύες του σώματος του ζώου.

Και μην νομίζεις ότι στεγνώνει όταν ψήνουμε το κρέας, απλώς είναι στη φύση της να γίνεται καφέ όταν βρίσκεται σε υψηλές θερμοκρασίες.

Πηγή: Ratpack.gr

Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση Enter ad code here
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ