ΔΙΑΤΡΟΦΗ
To ήξερες ότι η κοκκινίλα στο άψητο κρέας δεν είναι αίμα;
Για πολλά πράγματα είμαστε σίγουροι σε αυτή τη ζωή. Ο κύκλος δεν τετραγωνίζεται, το γήπεδο είναι παραλληλόγραμμο, ο ουρανός είναι γαλάζιος και το κόκκινο χρώμα στο άψητο κρέας είναι αίμα. Ωπ, παίξε λάθος στο τελευταίο.
ΠΟΙΟ ΑΙΜΑ;
Έφτασε η στιγμή να μάθεις πως όλες οι φορές που έψηνες το κρέας με σκοπό να στεγνώσει η κοκκινίλα από τα απομεινάρια του αίματος είναι στηριγμένη σε ένα ψέμα. Ναι, καλά άκουσες. Διότι δεν είναι αίμα, αλλά πρωτεΐνη.
Συγκεκριμένα ονομάζεται μυοσφαιρίνη και το μόριό της περιέχει σίδηρο και την προσθετική ομάδα της αίμης παρόμοια με αυτή της αιμοσφαιρίνης. Ουσιαστικά είναι η πρωτεΐνη που μοιράζει οξυγόνο σε όλους τους μύες του σώματος του ζώου.
Και μην νομίζεις ότι στεγνώνει όταν ψήνουμε το κρέας, απλώς είναι στη φύση της να γίνεται καφέ όταν βρίσκεται σε υψηλές θερμοκρασίες.
Πηγή: Ratpack.gr
-
ΚΡΉΤΗ17 ώρες πριν
Όταν ο Νίκος Ξυλούρης τραγούδησε την «Ξαστεριά» στο Πολυτεχνείο
-
ΕΛΛΑΔΑ17 ώρες πριν
Εδώ Πολυτεχνείο…
-
Ρέθυμνο2 ημέρες πριν
Ρέθυμνο: Το γλέντι «άναψε» στο ρακοκάζανο και έπεσαν μπαλωθιές
-
ΗΡΑΚΛΕΙΟ3 ημέρες πριν
Νέα τραγωδία στο Ηράκλειο: Γύρισε από την δουλειά, έκανε ντους και… πέθανε στον καναπέ