ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Έτσι θα φτιάξετε την πεντανόστιμη μπουγάτσα που αγαπούν οι μοναχοί του Άγιου Όρους | ΦΩΤΟ
Η παρασκευή της δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη, ενώ και τα υλικά που θα χρειαστείτε για την μπουγάτσα είναι απλά. Δεν έχετε παρά να τη δοκιμάσετε και είναι σίγουρο πως η γεύση της θα σας ανταμείψει για τον οποιοδήποτε κόπο.
Επί το έργον:
Για τη νόστιμη υγιεινή και νηστίσιμη μπουγάτσα θα χρειαστούμε λοιπόν :
4 φλιτζάνια γάλα (σόγιας, αμυγδάλου ή ρυζιού)
8 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό,
5-6 κουταλιές ζάχαρη
3 κουταλιές φυτικό βούτυρο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια,
2 φύλλα σφολιάτα, ζάχαρη
άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα.
Τι κάνουμε για να φτιάξουμε την μπουγάτσα
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, το φυτικό βούτυρο (μαργαρίνη) και τα ανακατεύουμε καλά πάνω στην φωτιά ώσπου να δέσει η κρέμα.
Στο τέλος ρίχνουμε το μπέϊκιν και την βανίλια. Σε ένα ταψί ρίχνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας. Αραδιάζουμε την κρέμα και από πάνω στρώνουμε το άλλο φύλλο σφολιάτας.
Αραδιάζουμε την κρέμα και από πάνω στρώνουμε το άλλο φύλλο. Αλείφουμε με λίγο φυτικό βούτυρο λιωμένο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει το φύλλο.
Αφού κρυώσει πασπαλίζουμε την μπουγάτσα με ζάχαρη και άχνη.
Η συνταγή είναι από το βιβλίο : ΩΣ ΓΛΥΚΕΑ ΤΩ ΛΑΡΥΓΓΙ ΜΟΥ Μοναστηριακή ζαχαροπλαστική
Πηγή: dogma.gr
-
ΚΡΉΤΗ2 ημέρες πριν
Όταν ο Νίκος Ξυλούρης τραγούδησε την «Ξαστεριά» στο Πολυτεχνείο
-
ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πριν
Εδώ Πολυτεχνείο…
-
Ρέθυμνο3 ημέρες πριν
Ρέθυμνο: Το γλέντι «άναψε» στο ρακοκάζανο και έπεσαν μπαλωθιές
-
ΚΡΉΤΗ2 ημέρες πριν
Τα αδέρφια Σαριδάκη οι επιβαίνοντες του τροχαίου στον ΒΟΑΚ ενώ γυρνούσαν από γλέντι