ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ
Προσοχή: Να γιατί ΔΕΝ πρέπει να χρησιμοποιείτε το FaceApp!
Η εφαρμογή του FaceApp είναι απλή: Βγάζεις μια selfie ή χρησιμοποιείς μια υπάρχουσα φωτογραφία δίνοντας έτσι πρόσβαση στις φωτογραφίες σου στο FaceApp και σου δείχνει πως είσαι με μούσι ή γερασμένος ή οτιδήποτε άλλο.
Όμως, ήδη έχουν αρχίσει αν ανησυχούν πολλοί για το πόσο πρόσβαση δίνουμε στα προσωπικά μας δεδομένα στην συγκεκριμένη εφαρμογή. Ο προβληματισμός δεν εκφράζεται μόνο από τους χρήστες αλλά και από επίσημα χείλη. Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στην Αμερικανική Γερουσία, Τσακ Σούμερ ζήτησε από το FBI να γίνει έρευνα για την συγκεκριμένη εφαρμογή και αν παραβιάζεται η νομοθεσία. Με επιστολή του στο FBI ο Σούμερ τονίζει ότι το app δημιουργεί κινδύνους εθνικής αλλά και προσωπικής ασφάλειας για εκατομμύρια αμερικανούς και όχι μόνο. Μέχρι στιγμής το FaceApp έχει 80 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες.
Ανησυχούν οι ειδικοί για μια αμφισβητήσιμη ρήτρα
Αλλά οι ειδικοί ανησυχούν για μια αμφισβητήσιμη ρήτρα στην εφαρμογή, χάρη στην οποία μπορεί να έχει πρόσβαση να αποθηκεύει και να χρησιμοποιεί της εικόνες σας, χωρίς την άδειά σας.
Οι όροι και οι προϋποθέσεις της εφαρμογής προσφέρουν ουσιαστικά στο FaceApp πρόσβαση στην χρήση, την τροποποίηση, προσαρμογή και δημοσίευση των εικόνων σας με αντάλλαγμα για την υπηρεσία τεχνητής νοημοσύνης. Ουσιαστικά, επιτρέπεται η απεριόριστη χρήση των φωτογραφιών.
O Τζέιμς Γουάτλι, ερευνητής στρατηγικής στην βρετανική εταιρεία Digitas, δημοσίευσε ένα απόσπασμα στο Twitter του, όπου αναφέρει: «Επιτρέπετε στο FaceApp μια αέναη, αμετάκλητη άδεια χρήσης, προσαρμογής, δημοσίευσης, διανομής του περιεχομένου του χρήστη… σε όλες τις μορφές μέσων… όταν δημοσιεύετε ή μοιράζεστε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο».
Σύμφωνα με το CNN, η Εθνική Επιτροπή των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι οι υποψήφιοι για το προεδρικό χρίσμα ενόψει των εκλογών του 2020 δεν πρέπει να χρησιμοποιούν την εφαρμογή γιατί μπορεί να γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης τα προσωπικά τους δεδομένα!
Το FaceApp απαντώντας σε όλα αυτά ανακοίνωσε ότι οι περισσότερες φωτογραφίες σβήνονται από το cloud μέσα σε 48 ώρες και και δεν διαμοιράζει τα στοιχεία των χρηστών σε τρίτους. Αυτό που προβληματίζει επίσης είναι ότι η καρδιά της εταιρείας που διαχειρίζεται την εφαρμογή είναι στην Ρωσία…
Πηγή: newsit, iefimerida
-
ΚΡΉΤΗ25 λεπτά πριν
Οι «κούπες» της Κρήτης και το τίμημα της ανευθυνότητας
-
ΚΡΉΤΗ1 ημέρα πριν
Άσπες: H πιο καλά κρυμμένη παραλία της νότιας Κρήτης! ΦΩΤΟ
-
Ρέθυμνο2 ημέρες πριν
Το Ρέθυμνο αποχαιρετά σήμερα τον 21χρονο Ρονάλντο
-
Κόσμος2 ημέρες πριν
Τραγωδία στη Bαλένθια: Πνίγηκε με το νεογέννητο μωρό στην αγκαλιά της