ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Έτσι θα φτιάξετε το πεντανόστιμο παστίτσιο που αγαπούν οι καλόγεροι του Άγιου Όρους | ΦΩΤΟ
Το αγιορείτικο παστίτσιο είναι σίγουρα μια συνταγή από εκείνες που θα σας αποζημιώσει με τη γεύση της, παρά την απουσία του κιμά.
Η αγιορείτικη κουζίνα είναι αξιολογότατη, λιτή, νόστιμη, με συνταγές ωφέλιμες για την υγεία.
Βασίζεται στα λαχανικά, τα όσπρια, αλλά και στον πλούτο της θάλασσας που περιβάλλει το Άγιο Όρος.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε για το αγιορείτικο παστίτσιο είναι:
- 500 γρ. μακαρόνια για παστίτσιο
- λίγη κανέλα
- 1 κιλό μανιτάρια τεμαχισμένα
- 1 φλιτζάνι λάδι
- 3 μέτρια κρεμμύδια
- 1 ποτηράκι λευκό κρασί
- 300 γρ. χυμός ντομάτας
- Για την μπεσαμέλ
- λίγος μαιντανός
- 7 φλιτζάνια νερό ή γάλα σόγιας
- λίγο μπαχάρι
- 1 ¾ φλιτζάνι αλεύρι
- λίγο πιπέρι μαύρο
- 1 φλιτζάνι λάδι, 1 κουταλάκι αλάτι
Επί το έργον:
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα – βράζοντας τα κρεμμύδια που έχουμε λιώσει στο μπλέντερ μαζί με την ντομάτα, τον μαιντανό και αργότερα προσθέτοντας τα μπαχαρικά – ώσπου να στεγνώσει. Σωτάρουμε τα μανιτάρια με ένα φλιτζάνι λάδι και ένα ποτηράκι λευκό κρασί, ώσπου να στεγνώσουν. Ενώνουμε την σάλτσα με τα μανιτάρια. Τα βράζουμε μαζί 5 – 10 λεπτά και αλατίζουμε κανονικά.
Για να κάνουμε την μπεσαμέλ, βράζουμε το νερό η το φυτικό γάλα με το λάδι και το αλάτι και προσθέτουμε το αλεύρι καλά διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό. Βάζουμε τα μισά μακαρόνια σε καλά λαδωμένο μέτριο ταψί και μετά βάζουμε την σάλτσα.Στρώνουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια και από πάνω την μπεζαμέλ,να καλυφθεί όλη η επιφάνεια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , μέχρι να ροδίσει , σε θερμοκρασία 200 βαθμούς
Πηγή: dogma.gr
-
ΚΡΉΤΗ2 ημέρες πριν
Όταν ο Νίκος Ξυλούρης τραγούδησε την «Ξαστεριά» στο Πολυτεχνείο
-
ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πριν
Εδώ Πολυτεχνείο…
-
Ρέθυμνο3 ημέρες πριν
Ρέθυμνο: Το γλέντι «άναψε» στο ρακοκάζανο και έπεσαν μπαλωθιές
-
ΚΡΉΤΗ2 ημέρες πριν
Τα αδέρφια Σαριδάκη οι επιβαίνοντες του τροχαίου στον ΒΟΑΚ ενώ γυρνούσαν από γλέντι