Βρειτε μας στα Social Media

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

«Πειραγμένη» ανωγειανή σαρικόπιτα να γλείφεις τα δάχτυλά σου!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Υλικά Συνταγής

4 χωριάτικα φύλλα
4 μήλα κομμένα σε καρέ
2 κ.σ. στακοβούτυρο
4 κ.σ. ζάχαρη μαύρη
1 φλ. σταφίδες
1 φλ. καρύδια
1 κ.σ. κανέλα
300 γραμ. ανθότυρο Κρήτης
μέλι θυμαρίσιο

Για το σερβίρισμα

καβουρδισμένο σουσάμι
κανέλα

Εκτέλεση

Ξεκινάμε τη σαρικόπιτα, ζεσταίνοντας πρώτα το βούτυρο σε τηγάνι. Σοτάρουμε τα μήλα σε μέτρια φωτιά να μαλακώσουν. Πασπαλίζουμε ζάχαρη και κανέλα. Αφήνουμε να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε τις σταφίδες και τα καρύδια.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά. Προσθέτουμε το τυρί σε τρίματα κι ανακατεύουμε.
Ανοίγουμε τα φυλλα. Κόβουμε κατά μήκος στη μέση. Βάζουμε γέμιση σε μικρές κουταλιές κατά μήκος του φύλλου. Το τυλίγουμε ρολό, το στρίβουμε σε σαλιγκάρι. Ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα κατά τον ίδιο τρόπο.
Τηγανίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο, να ροδίσει κι από τις δυο πλευρές.
Σερβίρουμε περιχύνοντας με μέλι και πασπαλίζουμε σουσάμι και κανέλα.
Πηγή: argiro.gr
(πηγή κεντρικής φωτογραφίας: click4crete)

Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση Enter ad code here
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ