Βρειτε μας στα Social Media

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Ποιες ελληνικές τροφές είναι ασπίδα έναντι στον κορονοϊό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Την ώρα που ένα τεράστιο  μέρος της  επιστημονικής κοινότητας σε όλο τον κόσμο έχει επικεντρωθεί στην έρευνα για τα φάρμακα και το εμβόλιο που θα αντιμετωπίσουν τον νέο κορονοϊό, επιστήμονες σε μεγάλα πανεπιστήμια ερευνούν το κατά πόσο η διατροφή μπορεί να αποτελέσει ασπίδα προστασίας για τον οργανισμό.

Το Πανεπιστήμιο του Μίσινγκαν στις ΗΠΑ σε βίντεο που δημιούργησε, ανέλυσε πώς κάποια προϊόντα, όπως το ρόδι, τα καρύδια, τα αμύγδαλα και άλλες τροφές που ενισχύουν την άμυνα απέναντι στον κορωνοϊό μπορούν να λειτουργήσουν σημαντικά, ενώ σε ότι αφορά τη λίστα με τις χώρες που παράγουν τέτοια προϊόντα έβαλαν την Ελλάδα.

Ο καθηγητής Φυσιολογίας Ζωικών Οργανισμών και Τοξικολογίας στο τμήμα Βιοχημείας- Βιοτεχνολογίας του Παν/μίου  Θεσσαλίας και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Τοξικολογίας, Δημήτρης Κουρέτας μιλώντας στην εκπομπή “Αντιθέσεις” της ΚΡΗΤΗ TV, εξήγησε ότι χρέος της χώρας είναι να παράξει και να καρπωθεί τα ωφελήματα από τέτοιες έρευνες, εξηγώντας πώς μια παραγωγική χώρα που στηρίζεται στον αγροτικό τομέα, δεν μπορεί να μην ευθυγραμμίζεται με αυτό ως προτεραιότητα για την οικονομία της.

Δείτε το σχετικό video

Πηγή:neakriti

Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση Enter ad code here
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ