ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Η συνταγή της ημέρας: Γεμιστά μανιτάρια με μετσοβόνε
Ένα ιδιαίτερο και πεντανόστιμο πιάτο από τον Έκτορα Μποτρίνι.
Υλικά
6 μανιτάρια champignon
5 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
150 γρ. φέτα τριμμένη
60 γρ. μετσοβόνε τριμμένο
3 παξιμάδια τριμμένα
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Οδηγίες
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια, παίρνουμε ένα ταψί που έχουμε αλείψει με λίγο ελαιόλαδο και τα τοποθετούμε ανάποδα. Σε ένα τηγανάκι ρίχνουμε μια κουταλιά ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε το σκόρδο και τα κρεμμύδια. Αποσύρουμε από τη φωτιά και με ένα κουτάλι γεμίζουμε με το μείγμα τα μανιτάρια περίπου μέχρι τη μέση. Σε ένα μπολ έχουμε ανακατεμένα τη φέτα, το μετσοβόνε, τα παξιμάδια, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Με ένα κουτάλι γεμίζουμε με το μείγμα αυτό τα μανιτάρια από τη μέση και πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο αέρα στους 200°C για 15 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να γίνει μία κρούστα τραγανή. Σερβίρονται ζεστά.
Πηγή: botrini
-
ΗΡΑΚΛΕΙΟ2 ημέρες πριν
Βαρύ πένθος στο Ηράκλειο για τον 29χρονο Ηράκλειτο που «έσβησε» ξαφνικά ενώ οδηγούσε
-
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ3 ημέρες πριν
Πώς θα είναι ο κόσμος το 2054 σύμφωνα με το AI;
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ2 ημέρες πριν
Πέθανε ο γνωστός ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας
-
Ρέθυμνο3 ημέρες πριν
Γιατί η πόλη του Ρεθύμνου έχει γεμίσει με δεκάδες μικρά καφέ;