ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Η συνταγή της ημέρας: Γεμιστά μανιτάρια με μετσοβόνε
Ένα ιδιαίτερο και πεντανόστιμο πιάτο από τον Έκτορα Μποτρίνι.
Υλικά
6 μανιτάρια champignon
5 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
150 γρ. φέτα τριμμένη
60 γρ. μετσοβόνε τριμμένο
3 παξιμάδια τριμμένα
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Οδηγίες
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια, παίρνουμε ένα ταψί που έχουμε αλείψει με λίγο ελαιόλαδο και τα τοποθετούμε ανάποδα. Σε ένα τηγανάκι ρίχνουμε μια κουταλιά ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε το σκόρδο και τα κρεμμύδια. Αποσύρουμε από τη φωτιά και με ένα κουτάλι γεμίζουμε με το μείγμα τα μανιτάρια περίπου μέχρι τη μέση. Σε ένα μπολ έχουμε ανακατεμένα τη φέτα, το μετσοβόνε, τα παξιμάδια, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Με ένα κουτάλι γεμίζουμε με το μείγμα αυτό τα μανιτάρια από τη μέση και πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο αέρα στους 200°C για 15 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να γίνει μία κρούστα τραγανή. Σερβίρονται ζεστά.
Πηγή: botrini
ΣΧΟΛΙΑ
Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.