ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Η συνταγή της ημέρας: Γουρουνόπουλο ψητό στα λεμονόφυλλα
Μια κλασική συνταγή για το Κυριακάτικο τραπέζι της οικογένειας!
Yλικά
- 2 κιλά γουρουνόπουλο (μπούτι ή χεράκι με σπάλα)
- ½ ποτήρι ελαιόλαδο
- λεμονόφυλλα φρέσκα
- 2 λεμόνια (τον χυμό τους)
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Eκτέλεση: Πλένουμε καλά το κρέας και το χαράζουμε σε διάφορα σημεία. Στις σχισμές αυτές, μπήγουμε άφθονο αλατοπίπερο, λεμόνι και λεμονόφυλλα. Στρώνουμε τα λεμονόφυλλα σε ένα ταψί που να χωράει ίσα ίσα το κρέας, αλατίζουμε το γουρουνόπουλο και το τοποθετούμε με την πέτσα του προς τα κάτω. Ψήνουμε στους 180°C για 3 ώρες και στη συνέχεια γυρνάμε το κρέας από την άλλη μεριά. Ψήνουμε για μία ώρα ακόμη ώσπου να ροδοκοκκινίσει και να καραμελώσει η πέτσα του. Πετάμε τα λεμονόφυλλα και το σερβίρουμε με πατατούλες φούρνου λεμονοριγανάτες.
Πηγή: thetravelbook
-
ΗΡΑΚΛΕΙΟ2 ημέρες πριν
Βαρύ πένθος στο Ηράκλειο για τον 29χρονο Ηράκλειτο που «έσβησε» ξαφνικά ενώ οδηγούσε
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ3 ημέρες πριν
Πέθανε ο γνωστός ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας
-
GOOD NEWS2 ημέρες πριν
Ο γαϊδαράκος από την Κρήτη έφτασε στην κυρά Ρηνιώ στην ακριτική Κίναρο!
-
ΗΡΑΚΛΕΙΟ2 ημέρες πριν
Τραγωδία με 29χρονο στο Ηράκλειο – Ένιωσε αδιαθεσία στο τιμόνι και λίγο μετά ξεψύχησε