Βρειτε μας στα Social Media

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Η συνταγή της ημέρας: Σοκολατένια κρέμα φούρνου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Ένα γλυκό για όλες τις ώρες!

Υλικά για 2-4 άτομα

  • 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 150 γραμμάρια γλυκόπικρη σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 4 μεγάλοι κρόκοι αυγών, σε θερμοκρασία δωματίου

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνετε τον φούρνο στους 150 βαθμούς και βάζετε την σχάρα στη μέση του φούρνου. Σε ένα μεγάλο ταψί βάζετε νερό περίπου 2 εκ. και το αφήνετε στην άκρη.
  2. Τοποθετείτε την κρέμα σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά να σιγοβράζει. Κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε τη σοκολάτα και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει εντελώς, περίπου 3 λεπτά.
  3. Χτυπάτε τους κρόκους και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να πήξει, περίπου 2 λεπτά.
  4. Ρίχνετε το μείγμα του αυγού σιγά-σιγά και ανακατεύετε με μια σπάτουλα με το 1/3 από το μείγμα σοκολάτας, στη συνέχεια, προσθέτετε την υπόλοιπη σοκολάτα και συνεχίζετε το ανακάτεμα.
  5. Τοποθετείτε το μείγμα σε μια σακούλα κορνέ και βάζετε το μείγμα σε ατομικά κεραμικά φορμάκια. Τοποθετείτε τα φορμάκια στο ταψί με το νερό και βάζετε στο φούρνο.
  6. Ψήνετε 25 λεπτά στους 150 βαθμούς. Αφαιρείτε τα φορμάκια από το ταψί και τα τοποθετείτε σε μια σχάρα να κρυώνουν για 1 ώρα. Σερβίρετε αμέσως ή βάζετε στο ψυγείο και διατηρούνται μέχρι 4 ημέρες.

 

Πηγή: newsbeast

Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση Enter ad code here
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ