ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Η συνταγή της ημέρας: Κρεμμυδόπιτα με απάκι
Μια αγαπημένη παραδοσιακή συνταγή!
Yλικά
- 2 φύλλα χωριάτικα
- 1 κιλό κρεμμύδια
- 200 γρ. κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 100 γρ. γραβιέρα
- 2 αβγά
- 300 γρ. απάκι σε φετούλες
- αλάτι, πιπέρι
- 2 κουτ. σούπας σουσάμι
- 1 κουτ. σούπας μαυροκούκι
Eκτέλεση: Τσιγαρίζουμε το απάκι για 2 λεπτά. Σοτάρουμε όλα τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα στο ελαιόλαδο για 5 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε τα αβγά, αλάτι, πιπέρι, το απάκι, τη γραβιέρα και ανακατεύουμε καλά. Λαδώνουμε ένα ταψί, στρώνουμε μέσα το ένα χωριάτικο φύλλο, ρίχνουμε τη γέμιση και την απλώνουμε καλά. Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο, το αλείφουμε με ελαιόλαδο και ραντίζουμε με σουσάμι και μαυροκούκι. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20 λεπτά επιπλέον.
Πηγή: thetravelbook
-
ΗΡΑΚΛΕΙΟ2 ημέρες πριν
Βαρύ πένθος στο Ηράκλειο για τον 29χρονο Ηράκλειτο που «έσβησε» ξαφνικά ενώ οδηγούσε
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ3 ημέρες πριν
Πέθανε ο γνωστός ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας
-
GOOD NEWS2 ημέρες πριν
Ο γαϊδαράκος από την Κρήτη έφτασε στην κυρά Ρηνιώ στην ακριτική Κίναρο!
-
ΗΡΑΚΛΕΙΟ2 ημέρες πριν
Τραγωδία με 29χρονο στο Ηράκλειο – Ένιωσε αδιαθεσία στο τιμόνι και λίγο μετά ξεψύχησε