ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Η συνταγή της ημέρας: Κρητικά μουστοκούλουρα
Μουστοκούλουρα. Η εποχή τους. Κι αλήθεια, πώς έφτιαχναν μουστοκούλουρα τα παλιότερα χρόνια στην Κρήτη; Σας παραθέτουμε τη συνταγή της Κισαμίτισσας Μαρίας Αλυγιζάκη από το κατάστημα με κρητικά προϊόντα στην Καλλιθέα.
ΥΛΙΚΑ
- 1 ποτήρι του νερού μούστος
- 1 κιλό (περίπου) αλεύρι μαλακό
- 5 κουταλιές πετιμέζι (προαιρετικά)
- 1 ποτήρι του νερού χυμό πορτοκάλι
- 1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
- 1/2 ποτήρι του νερού ζάχαρη (προαιρετικά)
- 2 κουτ. γλυκού σόδα
- 1 κουτ. γλυκού τριμμένη κανέλα
- 1 κουτ. γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
- 3 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα υγρά στοιχεία, δηλαδή, τον μούστο , το ελαιόλαδο και τον χυμό πορτοκαλιού (μαζί και την ζάχαρη, αν θέλουμε, αλλά καλά διαλυμένη), τα χτυπάμε στο μίξερ.
Παράλληλα μέσα σε λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, την κανέλα, την σόδα, το γαρύφαλλο και το μπέικιν πάουντερ.
Όλα αυτά τ’ ανακατεύουμε, αφού προσθέσουμε και το μείγμα – χυλό, που φτιάξαμε στο μίξερ, ετοιμάζοντας έτσι το ζυμάρι.
Στη συνέχεια, είμαστε πλέον έτοιμοι για να αρχίσουμε να πλάθουμε τα μουστοκούλουρα και να τα τοποθετούμε ένα – ένα στο ταψί μας, μέσα στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
Βάζουμε το ταψί στον φούρνο, στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά.
Σημείωση: Αν δεν βρούμε εύκολα μούστο, μπορούμε να φτιάξουμε, χρησιμοποιώντας πετιμέζι με νερό, σε αναλογία ένα πετιμέζι, τρία νερό.
Πηγή: kritikaepikaira
-
ΗΡΑΚΛΕΙΟ2 ημέρες πριν
Βαρύ πένθος στο Ηράκλειο για τον 29χρονο Ηράκλειτο που «έσβησε» ξαφνικά ενώ οδηγούσε
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ3 ημέρες πριν
Πέθανε ο γνωστός ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας
-
GOOD NEWS2 ημέρες πριν
Ο γαϊδαράκος από την Κρήτη έφτασε στην κυρά Ρηνιώ στην ακριτική Κίναρο!
-
ΗΡΑΚΛΕΙΟ2 ημέρες πριν
Τραγωδία με 29χρονο στο Ηράκλειο – Ένιωσε αδιαθεσία στο τιμόνι και λίγο μετά ξεψύχησε