Διαφήμιση

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η συνταγή της ημέρας: Μπισκοτογλυκό με μπανάνες κρέμα και σοκολάτα

Δημοσιεύτηκε

στις

[ss_social_share shape="rectangle" size="small"]
Διαφήμιση

Ένα καταπληκτικό γλυκό ψυγείου, τόσο νόστιμο που, θα εξαφανιστεί από μικρούς και μεγάλους στο πι και φι!

Υλικά Συνταγής

  • 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου βανίλια
  • 1+1/2 φλ. κρύο γάλα
  • 3 κ.σ. φυστικοβούτυρο
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
  • 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
  • 3-4 μπανάνες ώριμες
  • Για την επικάλυψη
  • 60 γρ. κουβερτούρα
  • 2 φλ. άχνη ζάχαρη
  • 2 κ.σ. μαλακό βούτυρο ή μαργαρίνη
  • λίγες σταγόνες υγρή βανίλια
  • 2 κ.σ. γάλα
  • 3 κ.σ. πραλίνα σοκολάτας

Εκτέλεση

Ξεκινάμε το μπισκοτογλυκό χτυπώντας σε ένα μπολ την κρέμα στιγμής με το κρύο γάλα για 2 λεπτά με μίξερ χειρός. Προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο.

Αφήνουμε για 5′ να σταθεί η κρέμα στιγμής και προσθέτουμε τη χτυπημένη κρέμα σε παχύρρευστη μορφή. Απαλά αναδιπλώνουμε το μίγμα.

Σε τετράγωνο ταψάκι στρώνουμε μια σειρά πτι μπερ να καλυφθεί όλη η βάση του ταψιού. Απλώνουμε σε στρώση τη μισή κρέμα. Καλύπτουμε με μια στρώση φέτες μπανάνας. Κάνουμε ακόμα μια στρώση με μπισκότα.

Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και τις υπόλοιπες μπανάνες. Τέλος, καλύπτουμε με μια στρώση πτι μπερ και απλώνουμε όλη την επικάλυψη σοκολάτας. Παγώνουμε για 4-5 ώρες ή μια νύχτα.

Για την επικάλυψη

Λιώνουμε τη σοκολάτα στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί και αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε την άχνη, το βούτυρο, τη βανίλια, το γάλα και την πραλίνα. Τα χτυπάμε με μίξερ ώστε να ομογενοποιηθούν.

 

 

Πηγή: argiro

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

[gs-fb-comments]
Exit mobile version