Διαφήμιση

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η συνταγή της ημέρας: Σοκολατάκια με χουρμάδες και φιστίκια Αιγίνης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις



Μια συνταγή για διαφορετικά σοκολατάκια από τον Άκη Πετρετζίκη!

Συστατικά

Για τη γέμιση

  • 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης
  • 50 γρ. λευκή σοκολάτα
  • ξύσμα από 1 λάιμ

Για τους χουρμάδες

  • 250 γρ. χουρμάδες, χωρίς κουκούτσια
  • 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 10 γρ. φιστίκι Αιγίνης, τριμμένο
  • 1 κ.γ. άνθος αλατιού
Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη γέμιση

  • Ψιλοκόβουμε τα φιστίκια Αιγίνης και τα βάζουμε σε μπολάκι.
  • Προσθέτουμε την λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη, το ξύσμα από 1 λάιμ και ανακατεύουμε.

Για τους χουρμάδες

  • Με ένα κοφτερό μαχαίρι ανοίγουμε προσεκτικά τους χουρμάδες, γεμίζουμε με λίγη από την γέμιση, σφίγγουμε ελαφρά τους χουρμάδες με το χέρι μας  για να πάει η γέμιση παντού και να γίνουν ένα σώμα και αφήνουμε στην άκρη.
  • Στα μικροκύματα ή σε μπεν-μαρί λιώνουμε την σοκολάτα με το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε για να ομοιογενοποιηθούν.
  • Βουτάμε έναν έναν τους χουρμάδες στην σοκολάτα μας, προσέχοντας να καλυφθούν πλήρως με τη σοκολάτα και να μην μας ανοίξουν.
  • Στραγγίζουμε καλά από την περιττή σοκολάτα και αφήνουμε πάνω σε μια λαδόκολλα.
  • Πριν κρυώσουν τα σοκολατάκια μας πασπαλίζουμε με το τριμμένο φιστίκι, τον ανθό αλατιού και αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.

 

Πηγή: akispetretzikis

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

[gs-fb-comments]
Exit mobile version