ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Μια φοβερή παραδοσιακή συνταγή: Χοιρινό με σέλινο
Ζούμε σε εποχές που οι μοντέρνες συνταγές είναι της μόδας και καμιά φορά ξεχνάμε πως η απλότητα των παραδοσικών συνταγών και οι καθαρές και γέματες γεύσεις τους είναι εκείνες που ξεχωρίζουν. Εκείνες που μας κάνουν και νιώθουμε καλά με τον εαυτό μας. Εκείνες που μας κάνουν να νιώθουμε ότι είμαστε σπίτι μας. Εκείνες που -πως να το κάνουμε!- μας θυμίζουν τη μάνα μας! Μια τέτοια συνταγή, λοιπόν, θα σου παρουσιάσουμε σήμερα. Δες πως θα κάνεις χοιρινό με σέλινο σε 8 απλά βήματα.
Χοιρινό σε σέλινο
- Πλένετε καλά το σέλινο και το κόβετε στα 3. Το βράζετε σε χαμηλή φωτιά σε κατσαρόλα δίχως νερό. Όταν μαλακώσει το σουρώνετε.
- Σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι (φρέσκο και ξερό) και όταν γίνουν διάφανα προσθέτετε το κρέας.
- Όταν το κρέας ροδίσει καλά, προσθέτετε το σέλινο,το νερό, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζετε το βράσιμο για 40′ ακόμη μέχρι να σωθεί η σάλτσα του φαγητού και να μείνει λίγος ζωμός.
- Ετοιμάζετε το αυγολέμονο.
- Χτυπάτε το ασπράδι του αυγού με πιρούνι , καλά σε μαρέγκα.
- Προσθέτετε τον κρόκο και συνεχίζετε το χτύπημα.
- Ρίχνετε κουταλιά-κουταλιά ζωμό από το φαγητό και τέλος ρίχνετε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα.
- Κουνάτε την κατσαρόλα από τα χέρια για να πάει το αυγολέμονο παντού, την αφήνετε σε κλειστή φωτιά για λίγα λεπτά και σερβίρετε.
ΣΧΟΛΙΑ
Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.